Hayat ve İnsan’ın Sokak’larında Bahaeddin Özkişi’nin Öykücülüğü - A. Cüneyt Issı - Roza Yayınevi

Hayat ve İnsan’ın Sokak’larında Bahaeddin Özkişi’nin Öykücülüğü - A. Cüneyt Issı - Roza Yayınevi
Barkod:9786055676315
40 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Hayat ve İnsan’ın Sokak’larında Bahaeddin Özkişi’nin Öykücülüğü Kitabı, A. Cüneyt Issı eseri olup 216 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x20.00 cm boyutlarında Roza Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

A. Cüneyt Issı tarafından kaleme alınan Hayat ve İnsan’ın Sokak’larında Bahaeddin Özkişi’nin Öykücülüğü, Roza Yayınevi eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Hayat ve İnsan’ın Sokak’larında Bahaeddin Özkişi’nin Öykücülüğü - A. Cüneyt Issı Kitap Özeti

Bahaeddin Özkişi, Sokakta adlı romanı Milli Eğitim Bakanlığının 2004 yılında yayımladığı 100 Temel Eser listesine girene kadar Türk romanının olduğu gibi Türk öykücülüğünün de gündemine girememiş, unutulmaya terk edilmiş isimlerinden biri olmuştur. Listenin yayınlanmasının ardından çeşitli gazete ve dergilerde hakkında yazılar yazılmış, anma toplantıları, paneller düzenlenerek Özkişi edebiyatseverlere tanıtılmaya çalışılmıştır.

Türk edebiyatının gündemine böyle bir süreç sonucunda girmiş olan yazarın Bir Çınar Vardı (1959), Göç Zamanı (1975) ve 2008 yılında Göç Zamanı (Bir Çınar vardı, Göç Zamanı, Papağan Dedi ki) adıyla yayınlanmış, içinde ölümünden sonra evrakları arasında bulunan on üç öykünün de Papağan Dedi ki adıyla yer aldığı üç öykü kitabı bulunmaktadır. Bu çalışmada, yazarın öyküleri bütün öykülerinin bir araya getirildiği Göç Zamanı (Bir Çınar vardı, Göç Zamanı, Papağan Dedi ki) adlı son kitaptan hareketle biçim ve içerik açısından incelenmiş, Türk öykücülüğündeki yeri bu iki düzlemden elde edilen sonuçlar çerçevesinde belirlenmeye çalışılmıştır.

Sayfa
216 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x20.00 cm
Basım Yılı
Aralık 2012
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı