Günümüz Türkçesiyle: Evliya Çelebi Seyahatnamesi 9. Kitap - Evliya Çelebi - Yeditepe Yayınevi

9786255839084
%
25
İndirim
600 TL
800 TL
Stokta yok
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 89TL

890TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Evliyâ Çelebi, Seyahatnâmesinin dokuzuncu cildinde, Anadolu’nun gezip görmediği yerlerini dolaşır. Batı ve Güney Anadolu’yu gezdikten sonra Suriye ve Filistin üzerinden yıllarca özlemini çektiği hac ibadetini yapmak üzere Hicaz’a gider. Kutsal görevini yaptıktan sonra ömrünün son yıllarını geçirmek üzere Mısır’a döner.
Bu cilt bir nevi hac rehberidir. Medine ve Mekke’de nerelerin ziyaret edilmesi gerektiğini, kimlerin nerelerde yatmakta olduğunu, ziyaretin ve haccın uyulması gereken kurallarını, dualarını ve âdâbını anlatmaktadır.
Birkaç Anadolu şehri dışında seyyahımızın takip ettiği yol da hac alaylarının gittiği yoldur. Bu ciltte gezdiği yerler: Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir, Ödemiş, Tire, Aydın, Muğla, Antalya, Karaman, Tarsus, Adana, Antep, Halep, Şam, Sayda, Kudüs, Akka, Medine, Mekke.

Yayınevi
Sayfa
718 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
16.00x24.00 cm
Basım Yılı
Ağustos 2025
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı