Günümüz Türkçesiyle: Evliya Çelebi Seyahatnamesi 6. Kitap - Evliya Çelebi - Yeditepe Yayınevi

Günümüz Türkçesiyle: Evliya Çelebi Seyahatnamesi 6. Kitap - Evliya Çelebi - Yeditepe Yayınevi
Barkod:9786255839053
%
25
İndirim
675 TL
900 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Günümüz Türkçesiyle: Evliya Çelebi Seyahatnamesi 6. Kitap, Evliya Çelebi eseri olup 592 Sayfa, 2. Hamur ve 16.00x24.00 cm boyutlarında Yeditepe Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Evliya Çelebi tarafından kaleme alınan Günümüz Türkçesiyle: Evliya Çelebi Seyahatnamesi 6. Kitap, Yeditepe Yayınevi eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Günümüz Türkçesiyle: Evliya Çelebi Seyahatnamesi 6. Kitap - Evliya Çelebi Kitap Özeti

Evliya Çelebi, Seyahatnâmesi’nin altıncı cildinin büyük bölümünü Macaristan’a ayırır. Dolayısıyla bu büyük coğrafyaya ait verdiği bilgiler Macarlar açısından oldukça önemlidir. Bugün pek çoğu tarihe karışmış köyler, kasabalar ve şehirler hakkında tek kaynak sayılabilir. Bu arada Bahadır Giray Han ordusuyla İsveç, Danimarka ve Hollanda vilayetlerine yapılan seferlere katılmıştır. Akrabası olan Sadrazam Melek Ahmed Paşa’ya dair de geniş bilgiler verir, Sultan I. Ahmed’in kızı Fatma Sultan ile evliliğini ve Paşa’nın ölümünü anlatır.

Evliya Çelebi; bu ciltte hem Macaristan’ı hem de Bosna şehirlerini gezmiş, Adriyatik kıyılarına kadar inmiştir. Bu ciltte gezdiği yerler: Erdel, İskenderiye, Podgoriçe, İştib, Lofça, Vidin, Sirem, Ösek, Peçuy, Budin, Üstürgon [Estergon], Ciğerdelen, Hollanda, Macaristan, Öziçe, Taşlıca, Foça, Dobra-Venedik, Nova, Mostar, Sigetvar, Zağreb, Kanije’dir. Bu seyahat boyunca gezip gördüğü yerlere ait önemli bilgiler vermiş, katıldığı savaşların heyecanını, yenilgilerin acısını ve galibiyetlerin sevincini yaşamıştır. Bizzat katıldığı savaşlara ait anlattığı hikâyeler ve tanık olduğu özel durumlar tarihe ışık tutacak belgesel niteliğindedir.

Sayfa
592 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
16.00x24.00 cm
Basım Yılı
Ağustos 2025
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı