Göynük Şeriyye Sicili - Raşit Gündoğdu - Çamlıca Basım Yayın

Göynük Şeriyye Sicili - Raşit Gündoğdu - Çamlıca Basım Yayın
Barkod:9786059964418
%
25
İndirim
330 TL
440 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Göynük Şeriyye Sicili Kitabı, Raşit Gündoğdu eseri olup 220 Sayfa, 1. Hamur Ciltli ve 17.00x24.00 cm boyutlarında Çamlıca Basım Yayın tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Raşit Gündoğdu tarafından kaleme alınan Göynük Şeriyye Sicili, Çamlıca Basım Yayın eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Göynük Şeriyye Sicili - Raşit Gündoğdu Kitap Özeti

Osmanlı devri şer‘İ mahkemelerinde kadılar tarafından tutulan kayıtlara şer‘iyye sicilleri denilmektedir. Siciller Osmanlı tarihinin; kültür, aile, toplum, ekonomi, hukuk gibi birçok sahası için önemli kaynak metinlerdir.

Yayına hazırlanan Göynük Şer‘iyye Sicili, Sultan İkinci Bayezid devrine ait olup H. 908-912 / M. 1503-1507 tarihlerini ihtiva etmektedir. Tarihin karanlıklarına gömülüp kalmışken tesadüfen bulunarak Çamlıca Araştırma Kütüphanesi’ne kazandırılan defter, bu kütüphanenin Yazma Eserler kısmında nr. 99’da kayıtlı bulunmaktadır. Taşra sicilleri arasında Bursa’nın 24, Kayseri’nin 2 adet sicilinden sonra 27. en erken tarihli sicil defteri olan Göynük Şer‘iyye Sicili’nin, bugün Osmanlı Arşivi’nde bulunan ve 18. asır ortalarından başlayan Göynük’e ait diğer şer‘iyye sicillerinden takriben 250 yıl daha erken tarihli olması, kıymet ve ehemmiyetini artırmaktadır.

Göynük tarihine önemli katkılar yapacak mahiyette toplam 140 adet hükmün yer aldığı defterde, suret ve meal olarak 10’a yakın ferman, ihtisab kanunnamesi, piyade siyasetnamesi, beylerbeyi beratı gibi muhtelif kayıtlar yanında Akşemseddin hazretlerinin oğlu meşhur mutasavvıf şair Hamdi Çelebi ile ilgili de bir hüküm bulunmaktadır.

Sayfa
220 Sayfa
Kağıt
1. Hamur Ciltli
Boyut
17.00x24.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2015
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı