Gölgeler ve Tozlar - Muhammet Emin Birgül - İkinci Adam Yayınları

9786257583619
%
30
İndirim
140,00 TL
200,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Gölgeler ve Tozlar - Muhammet Emin Birgül - İkinci Adam Yayınları

Brezilya’ da yaşayan Amondawa Kabilesi’nin bireyleri gündelik hayatta zamanı anlatan hiçbir kavram kullanmaz. Bu topluluğun zaman kavramı yoktur ve dilinde zamanı belirli parçalara bölen gün, hafta, ay, yıl benzeri kelimelere rastlanmamaktadır.

1940’lı yıllarda –dışarda İkinci Dünya Savaşı tüm şiddetiyle sürüp giderken Diyarbakır’daki bir geri hizmet garnizonunda yaşanan olayların anlatıldığı bu romanda zamanı matematiksel dilimlere ayıran hiçbir kavrama yer verilmemiştir. Gündelik vazifelerin yerine getirildiği uzun askerlik hayatında ortaya çıkan beklenmedik olaylar ve kışlayı saran savaş beklentisi bir çavuşun gözünden aktarılırken anlatılan her şey kahramanın belleğinden parçalar sunmaktadır.

Yazarınki zaman metafiziğidir.
Bilinci oluşturan şey sürekli eylemler, görüntüler ve sesler olduğu için roman kahramanının zihni de olaylarla birlikte akıp gitmekte, hatırlamakta, unutmakta ve yeniden hatırlamaktadır.

Sayfa
288Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x19.50cm
Basım Yılı
Temmuz 2021
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı