Foucault, Yönetimsellik ve Devlet - Thomas Lemke - Pharmakon Kitap

Foucault, Yönetimsellik ve Devlet - Thomas Lemke - Pharmakon Kitap
Barkod:9786058461437
40 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Foucault, Yönetimsellik ve Devlet Kitabı, Thomas Lemke eseri olup 96 Sayfa, 2. Hamur ve 11.00x16.50 cm boyutlarında Pharmakon Kitap tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Thomas Lemke tarafından kaleme alınan Foucault, Yönetimsellik ve Devlet, Pharmakon Kitap eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Foucault, Yönetimsellik ve Devlet - Thomas Lemke Kitap Özeti

Biyopolitika alanındaki en önemli yorumculardan biri olan Thomas Lemke, Türkçedeki bu ikinci kitabında Foucault yorumcuları tarafından genellikle göz ardı edilen bir konuya değiniyor: Devlet ve biyoiktidarın ilişkisine.

Lemke, Foucault’nun “hazmı güç bir yemek” diye betimlediği bir devlet kuramı ortaya koymaktan kaçmadığını, aksine bu kuramı inşa etmek üzere pek çok yeni malzemeyi mutfağa ilk kez onun taşıdığını ileri sürüyor. Bu çerçevede biyopolitika literatürünün esaslı bir eleştirisini de yapan Lemke, yönetişim ve yönetim arasındaki ayrılıkları işaret ederek, Foucault’nun düşüncenin patikalarında açtığı yeni yolları gözler önüne seriyor.

Lemke’den her zamanki gibi tok, güçlü ve eleştirel bir müdahale.

Sayfa
96 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
11.00x16.50 cm
Basım Yılı
Aralık 2015
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı