Et Tesdid Fi Şerhit Temhid I II (Prestij) - Hüsameddin Hüseyin es-Siğnaki - İsam Yayınları

9786257205788
%
23
İndirim
1.347,50 TL
1.750 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Et Tesdid Fi Şerhit Temhid I II (Prestij) - Hüsameddin Hüseyin es-Siğnaki - İsam Yayınları

Daha çok Hanefî fıkıh klasiği el-Hidâye üzerine yazdığı en-Nihâye adlı şerhiyle tanınan Hüsâmeddin es-Siğnâki, Hanefî-Mâtürîdî geleneğinin kendi dönemindeki önemli temsilcilerinden biridir. Siğnâki’nin bu şerhi, Hanefî-Mâtürîdî kelam geleneğinde önemli bir yeri bulunan Ebü’l-Muîn en-Nesefî’nin (ö. 508/1115) kelam eseri et-Temhîd li-kavâidi’t-tevhîd üzerine yazılmış tek şerh olma özelliğine sahiptir.
Siğnâki, et-Tesdîd adlı bu şerhinde başta müellifin Tebsıratü’l-edille’si olmak üzere, Mâtürîdî geleneğin diğer iki önemli eseri -Nûreddin es-Sâbûnî’ye (ö. 580/1184) ait- el-Kifâye ile -Alâeddin el-Üsmendî’ye (ö. 552/1157) ait- Lübâbü’l-kelâm’dan sıkça nakilde bulunarak âdeta bu eserleri özetlemiştir.
Osmanlı ulemasından Beyâzîzâde Ahmed Efendi’nin (ö. 1098/1687) İşârâtü’l-merâm’da bir-çok defa et-Tesdîd’e atıfta bulunmuş olması esere Osmanlı uleması tarafından da müracaat edildiğini göstermektedir.
Eser, metin-şerh takibini kolaylaştıran bir tasarımla ilim dünyasının istifadesine sunulmuştur. Eser prestij ve karton kapak olmak üzere iki versiyon olarak basılmıştır.

Sayfa
936Sayfa
Kağıt
Şamua Ciltli
Boyut
16.00x24.00cm
Basım Yılı
Aralık 2020
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı