Dost, Mevlana - Kolektif - Ketebe Yayınları

9786258486964
%
45
İndirim
86,45 TL 133,00 TL
Ekstra İndirimli Ürün
73,15 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Dost, Mevlana - Kolektif - Ketebe Yayınları

1930’lu yıllarda Prof. Dr. Feridun Nâfiz Bey Mevlevîlikle ilgili bir yayın projesi planlar: Hazreti Mevlânâ’nın Mecâlis-i Seb‘a ve Mektûbât isimli eserleriyle Sultan Veled’in Divan’ı tahkik edilerek basılacaktır. Üsku¨dar Mevlevîhanesi’nin son postnişi Ahmed Remzi Akyu¨rek’in destek verdiği bu projenin etrafında cereyan eden hadiseler, bu kitaptaki mektupların ana eksenini oluşturmaktadır.

Mektuplarda kitap, ku¨tu¨phane ve yayıncılıkla ilgili olarak Tu¨rkiye’de 1930’lu yılların panoramasını görmek mu¨mku¨ndu¨r. Bununla birlikte tîli konular içinde de çok kıymetli malzeme bulunmaktadır. Çu¨nku¨ mektupların yazarı olan Ahmed Remzi Efendi, örnek kişiliği, tecru¨besi,

birikimi, geniş göru¨şlu¨lu¨ğu¨, yardımseverliği, gu¨çlu¨ şairliği ve nu¨ktedanlığı ile sevilip sayılan ve daima aranan bir zattır. Çevresinde ilim, edebiyat ve sanat du¨nyasının birçok değerli mensubu da bulunmaktadır.

Dolayısıyla elinizdeki eser, Mevlevîlik tarihi ve adabı kadar yakın dönem ku¨ltu¨r, sanat ve edebiyat tarihimiz açısından da hayli önemli bilgileri içermektedir. Bu mektuplarda Mevlevîlik tarihini ve adabını, yakın dönem ku¨ltu¨r, sanat ve edebiyat tarihimizin farklı veçhelerini, idealist insanların, inançları, değerleri ve memleket sevgisi uğruna, gu¨çlu¨kler, hatta imkânsızlıklar içerisinde nasıl özveriyle çalıştıklarını okuyacaksınız.  

Yazar
Sayfa
344Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Mart 2022
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı