Din ve Küresel Ekonomi - Politik - Ramazan Kurtoğlu - Destek Yayınları
1978 Washington Mutabakatı ile yeryüzünün her yerine dayatılan kapitalizmin neoliberal-küresel serbest piyasa miti 2008’de ABD’de başlayan finans krizi ile birlikte küresel ekonomik-sosyal-siyasi krize dönüşmüştür.
İbn Meymun (Meymonides 1135 Kurtuba-1204 Mısır), Leo Strauss (1899-1973) ve Milton Friedman (1912-2006) tarafından Yahudi-Hıristiyan değerlerden beslenen teorik temelleri oluşturulan din-siyaset-ekonomi temelli Yeni Dünya Düzeni’nin iktisadi ayağı olan neoliberalizm çökmüş, kapitalizm üç yüz yıllık tarihinin en derin krizini yaşamaktadır.
İnsanlık arz talep, gayrisafi milli hasıla ve piyasa hurafeleriyle oyalanmış. Hiçbir ahlaki kurala uymayan finans endüstrisi başta kutsallarımız olmak üzere insanlığın bütün erdemlerini tarumar etmiştir. Son otuz yılda neoliberalizmin oluşturduğu postmodern tasavvurlar “ego-manyak” bir insanlık peydahlamıştır. 1978 Washington Mutabakatı ile başlayan süreçle insanlık, tarihte hiçbir devirde olmadığı kadar bir dönüşüm/dönüştürme operasyonuna maruz bırakılmıştır. Gelinen noktada insanlık topyekûn kritik bir yol ayrımındadır. Ya kör göze parmak misali, ayan beyan ortada olan bütün tutarsızlıkları göz ardı ederek statükoya devam diyeceğiz ya da uyumsuzlara dahil olarak ekonomide paradigma (değerler dizisi) değişimini savunacağız.
Neoliberal-küresel serbest piyasa, sosyalizm ve “siyasal İslam” Yahudi-Hıristiyan inanç ve değerlerden beslenen post-apokaliptik cennet vaatleriyle süslü seküler ütopyalardır. Üçünün ilk bakışta farklı gibi olduğu düşünülürse de, nihai hedefleri ve pek çok açıdan yöntemleri benzerlik göstermektedir. İlerleyen zamanlarda bunları görecek ve şaşıracaksınız. İnsanlık teo-siyaset, teo-ekonomi ve bunların hizmetindeki bilim ve teknolojik unsurlarla teo-dönüşüme tabi tutulmaktadır. Tarihin hiçbir döneminde olmamıştı. Ama günümüzde Yahudiler Kral Davud soyundan Mesih’i, öncelik Evanjelistlerde olmak üzere, Hıristiyanlar İsa Mesih’i, Şii Müslümanlar kayıp 12. İmam Mehdi ve Hz. İsa’yı, bir kısım Sünni Müslüman tarikat ve cemaat de hem Mehdi’yi hem Hz. İsa’yı kurtuluş için bekliyor. Dahası hepsinin ortak paydası Hatay Amik Ovası, Diyarbakır Dicle-Fırat Irmağı arası ve İsrail-Filistin’i de kapsayacak Armagedon Savaşı’na gün sayıyor olmaları.
Yorum bulunamadı
 Akademik
 Akademik  Bilgisayar
 Bilgisayar  Çocuk Kitapları
 Çocuk Kitapları  Edebiyat Kitapları
 Edebiyat Kitapları  Eğitim Kitapları
 Eğitim Kitapları  Ekonomi Kitapları
 Ekonomi Kitapları  Felsefe Kitapları
 Felsefe Kitapları  Genel Konular
 Genel Konular  Hobi Kitapları
 Hobi Kitapları  İnsan ve Toplum
 İnsan ve Toplum  Kişisel Gelişim
 Kişisel Gelişim  Politika Siyaset
 Politika Siyaset  Sağlık Kitapları
 Sağlık Kitapları  Tarih Kitapları
 Tarih Kitapları  Yemek Kitapları
 Yemek Kitapları 
 İlkokul Kitapları
 İlkokul Kitapları  Ortaokul Kitapları
 Ortaokul Kitapları  Lise Kitapları
 Lise Kitapları  TYT Kitapları
 TYT Kitapları  AYT Kitapları
 AYT Kitapları  DGS Kitapları
 DGS Kitapları  ALES Kitapları
 ALES Kitapları  KPSS Kitapları
 KPSS Kitapları  YDS Kitapları
 YDS Kitapları  YÖK-DİL Kitapları
 YÖK-DİL Kitapları 
 
 
