Didimin Misafirleri - Hayri Kandemir - Mona Kitap

9786052182185
%
50
İndirim
97,50 TL
195,00 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Didimin Misafirleri - Hayri Kandemir - Mona Kitap

Hayri Kandemirin İzmir Konak Meydanında açtığı kitap sergisinde kitapları inceleyen genç bir hanım, okumayı çok sevdiğini ama Didimde bir kitabevinin bulunmadığını, boş bir dükkânı olduğunu ve uygun fiyatla isterse kendisine kiraya verebileceğini söyler.

O günlerde adı Zeynep Bacı Pasajı olan mekânı görmek için Didime gelen Kandemir, iş merkezinin bulunduğu yerde otobüsten indiğinde, hem kendi yaşamı değişecek hem de Türkiyenin en güçlü kültür festivallerinden biri doğacaktır! 1992 yılının Mayıs ayı içinde, Didimin kapsamlı ilk kitabevi olan Ezgi Kitabevini açar ve Ağustos ayında da Muzaffer İzgüyü imza gününe davet eder. Gün boyunca plajlarda anonslar yapılmış ve ilk kez bir yazar Didimde kitaplarını imzalamıştır. Gördüğü yoğun ilgiden Muzaffer İzgü çok memnun olmuştur. Halkın olağanüstü ilgisi gelecek yıllarda güzel şeyler
olabileceğinin âdeta bir müjdesidir.

Ailesinin, dostlarının, esnaf hatta evlerinden kek börek yapıp getiren ev hanımlarının kısacası Didimlilerin Hayri Kandemire verdiği destekle her yıl giderek büyüyen imza günleri, Didim Belediyesi ve daha güçlü sponsorların desteğiyle güçlenir, bir festivale dönüşür. Ayşe Kulinden Sinan Akyüze, Uğur Dündardan ipek Onguna kültür hayatımızın sevilen isimlerinin, saatlerce süren imza ve sohbetleriyle “Altınkum Yazarlar Festivali artık Egenin bir parçası, Hayri Kandemir de bir kültür emekçisidir. Didimin Misafirleri, edebiyat, sanat ve insan sevgisiyle harmanlanmış Altınkum Yazarlar Festivalinin gerçek öyküsüdür.

Marka
Sayfa
244Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
13.50x21.00cm
Basım Yılı
Haziran 2018
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı