Dersim Tarihi - Turabi Saltık - Babek Yayınları

Dersim Tarihi - Turabi Saltık - Babek Yayınları
Barkod:9786056913044
%
20
İndirim
140 TL
175 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Dersim Tarihi Kitabı, Turabi Saltık eseri olup 174 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x19.50 cm boyutlarında Babek Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Turabi Saltık tarafından kaleme alınan Dersim Tarihi, Babek Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Dersim Tarihi - Turabi Saltık Kitap Özeti

Yukarı Mezopotamya (Dersim) coğrafyasının binlerce yıllık tarihini inceleyen kitap, arkeolojik kazılardan Osmanlı Devlet Arşivleri’ne kadar birçok kaynağı kendine temel alıyor.

Çinli bir filozof olan Su Ze, daha MÖ 1900’lerde, “Yaşam su kıyısında başlar” demişti. MÖ 5. yüzyılda ise Thales, “Evren sudan çıktı, dünya sudan doğdu, su her şeyin aslıdır” demişti. Thales’in öğrencisi Anaksimandros ise daha ileri giderek, “İlk hayvanlar suda doğmuş olup, dikenli pullarla kaplıydılar. Karaya çıktıklarında pulları çatlamış, dış görünüşleri ve yaşayışları değişmişti” demişti.

Sular ve ırmaklar hep büyük uygarlıkları, büyük kültürleri doğurmuştu. Mısır’da Nil, Çin’de Sarısu, Hindistan’da Ganj, Kafkasya’da Kuban, Anadolu’da Fırat ve diğerleri, farklı kültürleri, medeniyetleri doğurmuştu. Yukarı Mezopotamya’nın (Dersim) Munzurlardan kaynayıp ilerleyen Munzur ırmağının kıyıları da insanlığın yaşam alanı olmuş, kültürleri doğurmuştu.

Sayfa
174 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Nisan 2019
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı