Davranışlarımız ve Biz: Sosyal Psikoloji Bakışıyla Kalabalık İçinde Ben Olmak

Davranışlarımız ve Biz: Sosyal Psikoloji Bakışıyla Kalabalık İçinde Ben Olmak
Barkod:9786054726769
%
25
İndirim
262,50 TL
350 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Davranışlarımız ve Biz: Sosyal Psikoloji Bakışıyla Kalabalık İçinde Ben Olmak kitabı, en uygun fiyata satın al.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Yıldız Dilek Ertürk tarafından kaleme alınan Davranışlarımız ve Biz: Sosyal Psikoloji Bakışıyla Kalabalık İçinde Ben Olmak, Pozitif Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Davranışlarımız ve Biz: Sosyal Psikoloji Bakışıyla Kalabalık İçinde Ben Olmak - Yıldız Dilek Ertürk Kitap Özeti

“Sosyal bir varlık olarak insan, yaşamı boyunca dışında kalamayacağı bir etkileşim ağı içerisinde yaşamaktadır. Bu etkileşim ağının bir ucundaki birey (insan) ve diğer ucundaki gruptan (toplum) her biri çözülmesi ve anlaşılması zor birer bilmece iken, etkileşimleri bu bilmeceyi daha da zorlaştıran bir durum yaratabilmektedir. Toplum-birey etkileşimini anlamanın yolunun insanı tanımaktan, insanı anlamanın yolunun da içerisinde yaşadığı toplumu anlamaktan geçtiği göz ardı edilmemelidir. Toplum onu oluşturan bireylerden yapılandığına göre ilk önce insanı bireysel özellikleri ile tanımak gerekmektedir.”
 
Yıldız Dilek Ertürk toplum, insan, iletişim kavramlarının anlamını, toplumun işleyişini, değişimlerini, kültürünü ve insanlar arasındaki ilişkilerin özelliklerini inceliyor. Davranışlar üzerinde sosyal etkilerin, bireysel farklılıkların, kişiliğin farklı sınıflandırmalarının, kültür ve sosyal davranış ilişkisinin, kişiler arası iletişimin ve davranış bilimlerinin anlatıldığı bu kitap sosyal psikoloji kapsamında bireyi anlamada farklı bakışları bir bütün olarak sunan eşsiz bir derleme.  

Sayfa
456 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
16.00x23.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2020
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı