Cumhuriyetin Türkçesi - Mustafa Argunşah - Kesit Yayınları

Cumhuriyetin Türkçesi - Mustafa Argunşah - Kesit Yayınları
Barkod:9786256869165
%
15
İndirim
402,90 TL
474 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Cumhuriyetin Türkçesi Kitabı, Mustafa Argunşah eseri olup 367 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Kesit Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Mustafa Argunşah tarafından kaleme alınan Cumhuriyetin Türkçesi, Kesit Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Cumhuriyetin Türkçesi - Mustafa Argunşah Kitap Özeti

Bu kitapta, harf devrimi ve dil devrimi konuları bir uzman gözüyle ele alınmıştır. 
Harf devrimi Cumhuriyet aydınları tarafından çok tartışılmış; bazı kesimler, Arap harfleriyle yazılmış binlerce eserlik kültür hazinesinin terk edilerek Türklerin bir gecede cahil kaldığını dile getirmiş ve devrimi gerçekleştirenleri örtülü de olsa suçlamıştır. Oysa Arap alfabesinin Türkçeyi karşılamaktaki yetersizliği daha Tanzimat’ın ilk yıllarında Osmanlı aydınları tarafından tartışmaya açılmış; bir taraftan alfabenin ıslahı, diğer taraftan Latin alfabesine geçilmesi konusu 70 yıl boyunca enine boyuna tartışılmıştır.
Dil devrimi de üzerinde çok konuşulan ve tartışılan konulardan biridir. 1932’de başlatılan Türkçeyi yabancı diller boyunduruğundan kurtarma hareketi, Türkçemizdeki birçok Arapça ve Farsça kelimenin atılarak yerlerine öz Türkçelerinin yerleşmesini sağlamıştır. Dildeki bu değişim, devrimci ve milliyetçi-muhafazakâr aydınlar tarafından farklı görülmüş, yer yer sert tartışmalar ve karşılıklı suçlamalara sebep olmuştur.
Cumhuriyet’in Türkçesi’nde her iki devrimin gelişme süreci ve sonuçları birinci el kaynaklardan hareketle değerlendirilmiş, Atatürk’ün dil görüşü kendi yazdıkları ve söyledikleri üzerinden yansıtılmıştır.

Sayfa
367 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Kasım 2023
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı