Çöl Kraliçesi - Janet Wallach - Can Yayınları

Çöl Kraliçesi - Janet Wallach - Can Yayınları
9789750725821
%
25
İndirim
431,25 TL
575 TL
Stokta yok
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 99TL

990TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Janet Wallach tarafından kaleme alınan Çöl Kraliçesi, Can Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Çöl Kraliçesi - Janet Wallach Kitap Özeti

Arap Yarımadasının “Çöl Kraliçesi” diye adlandırılan Gertrude Bell, Kraliçe Victoria döneminin seçkin bir ailesi ve ayrıcalıklı çevresi içinde yetişmesine karşın, bu çevrenin sunduğu nimetlere sırt çevirip yaşamını Arabistan çöllerinde sürdürmeyi yeğledi. Bölgeyi karış karış gezerek haritalar çıkardı, kazılara katıldı. Çeşitli aşiretlerin ve hiziplerin üyesi olan siyaset adamlarıyla ve dini liderlerle olduğu kadar halkla da kaynaştı. Gertrude Bellin Arabistanda böylesine benimsenmesi, Birinci Dünya Savaşında İngiliz istihbarat servisinin onu en uygun kişi olarak görevlendirmesiyle sonuçlandı. Arabistanlı Lawrence olarak bilinen T. E. Lawrenceı da bir anlamda yetiştiren, ona yol gösteren, akıl hocalığı yapan, onun nüfuzlu kişilerle ilişki kurmasını sağlayan da Gertrude Bell oldu.

Bell, savaştan sonra Arabistandaki yaşamını sürdürdü ve günümüz Ortadoğusunun biçimlenmesinde büyük rol oynadı. O dönemde İngilterenin en güçlü kadını durumuna gelen Gertrude Bell, başta Irak olmak üzere Arap Yarımadasındaki ülkelerin sınırlarının çizilmesind belirleyici oldu. Çöl Kraliçesi, bir anlamda Osmanlıları Arap Yarımadasında arkadan hançerleyen Lawrencetan çok Bell olduğunu gösteriyor. Bu çabalarının amacı, Arap halklarının özgürlüğü ya da İngilterenin petrol yataklarına egemen olması mıydı? Yoksa büyük bir aşkla tuttuğu Osmanlılara (belki de bilinçaltında) beslediği bir öç alma duygusu mu?..

Siz de Janet Wallach kaleminden çıkan Çöl Kraliçesi eserini, Can Yayınları avantajları ve en uygun fiyat seçenekleriyle hemen satın alabilirsiniz.

Sayfa
520 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
Mart 2025
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı