Çeviride Sadakat Problemi - Faruk Gürbüz - Otto Yayınları

9786059621489
%
30
İndirim
210 TL
300 TL
Stokta yok
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 89TL

890TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Mütercimler, birbiriyle bağı olmayan iki farklı dünyayı iki farklı medeniyeti buluşturup tanıştırır. Tercüme vasıtasıyla kültürler birbirini tanır ve ulaşılması mümkün olmayan dünyalar birbirine kapı açar.
Bir kâşif gibi çalışıp birbirine yabancı olan kültürleri aşinalaştıran mütercimlerin dikkat etmeleri gereken en önemli konu ise çevirinin sadakatidir.
Peki sadık tercümeler hangi tercümelerdir? Kelimelerin temel anlamlarına bağlı tercü¬meler midir? Yoksa kelimelerin bağlamlarda kazanmış olduğu anlamlarına bağlı tercüme¬ler mi?
Bu kitap mütercimler için sadakate riayet etmenin çoğu zaman mümkün olamadığı gerçe-ğinden yola çıkarak bu sorulara cevaplar aramış ve çeviride sadakat problemini etraflıca incelemiştir.

Yayınevi
Sayfa
240 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
2017
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı