Cennet’e Götüren Hakikatler - Şükrü Yıldız - Demlik Yayınları

9786057687296
%
35
İndirim
143,00 TL
220,00 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Cennet’e Götüren Hakikatler - Şükrü Yıldız - Demlik Yayınları

Bu kitap ve www.evdekihuzur.com adlı sitemiz güzel dinimiz İslam’ı öğrenmek ve öğretmek için hazırlanmıştır. Konular, çok yönlü ele almış ve öğretici bir hale getirilmiştir. Bu kitabın tüm bölümleri, hakikî söz ustalarının sohbetlerinden, tefsir , hadis ve menkıbe kitaplarından alınmıştır. Merak ettiğiniz sohbetleri okuyup, öğrenip öğretebilirsiniz.

Adamın birisi Hz. İsâ (as)’nın yanına gelir. Ya İsâ! Şu ölüleri diriltirken okuduğun duayı n’olur bana öğret, diye yalvarır. Adam çok ısrar edince Hz. İsâ(as), ölüleri diriltirken okuduğu duayı adama öğretir. Adam koşar, yeni ölen çok sevdiği akrabasının yanına varır; duayı okur, okur. Ama akrabasında bir değişiklik göremez. Adam düşünür ve herhalde Hz. İsâ’nın ölüleri diriltirken okuduğu duayı ben ya yanlış veya eksik öğrendim, der ve Hz. İsâ’nın yanına gelir: Hz İsâ(as) adama: “Dua, aynı dua; ama ağız aynı ağız değil.” diye cevap verir. Evet, farklı bir ağızdan anlatılan bu kitaptaki sohbetleri, yaşadığımız gibi inanmaya başladığımız bu asırda, Allah (cc) ve Resûlünden (sav) ve O’na yakın olan zatların ağzından o Peygamberimiz’in (sav) ve O’na yakın olan zatların ağzından o rahmetin indiği ortamlarda, rahmet esintileriyle hakikatları duysaydık, ağız farkı olmasaydı anlatılanların tesiri elbette çok farklı olurdu, inancımız daha da artar ve bizlerde ebedi hayatı kazanma eksenli olumlu davranış değişikliği olurdu.

Şimdi Batı’da İslam’a yeni giren binlerce insanda olduğu gibi, İslam’ı yaşamanın ve yaşatmanın aşkı, şevki ve aksiyonu olurdu. Ahirete giden yolda engel olmasın diye Dünya’ya tekme attığımızda ayağımız içinde kalmazdı, yine de kalmasın, inşallah! Rabbimiz, bizleri imtihan için yaratmıştır. Bu imtihanı kazanmada nefis, şeytan ve bugün insanımızı maddeten ve manen çürüten toplum yapımız önümüzdeki büyük engellerdir. Rabbimiz, Cennet yolunda ilerlerken, bu engellere takılıp kalmayanlardan eylesin. (Amin)

Sayfa
368Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
14.00x21.00cm
Basım Yılı
Ocak 2020
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı