Çarlıktan Çeka’ya Çeka’dan Özgürlüğe - Musa Bey Tuganov - Apra Yayıncılık

Çarlıktan Çeka’ya Çeka’dan Özgürlüğe - Musa Bey Tuganov - Apra Yayıncılık
Barkod:9786056574320
%
15
İndirim
85 TL
100 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Çarlıktan Çeka’ya Çeka’dan Özgürlüğe Kitabı, Musa Bey Tuganov eseri olup 190 Sayfa, 2. Hamur ve 14.00x21.00 cm boyutlarında Apra Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Musa Bey Tuganov tarafından kaleme alınan Çarlıktan Çeka’ya Çeka’dan Özgürlüğe, Apra Yayıncılık eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Çarlıktan Çeka’ya Çeka’dan Özgürlüğe - Musa Bey Tuganov Kitap Özeti

Kitabın yazarı Musa Bey Tuganov bir Digoron prensi. Zamanında Kuzey Osetya’da geniş topraklara hükmetmiş bir ailenin çocuğu. Ailenin bu özelliğinden kaynaklı olarak bölgenin ve ülkenin önemli simalarını yakinen tanıma fırsatı bulmuş biri. Pek çok toplumsal olaya da yakından şahitlik etmiş.

Bir dönem Osmanlı ülkesinde bulunmuş ve orduya intisap etmiş. Amacı, Osmanlıya sürgüne giden Çerkeslerin geri dönüşünü temin etmekmiş. İfade ettiğine gore bu çalışmasında başarılı da olmuş.

Kronolojik ve sistematik bir şekilde olmasa da yaşananlar bazında aktarılanlar bizi o günün atmosferi hakkında bilgi sahibi yapıyor. Ayrıca yazılanlardan dönemin aristokratlarının olaylara hangi perspektiften baktığını, kimlerle niçin ittifaklar kurduklarını anlayabiliyoruz. Sosyal hayatın işleyişiyle ilgili aktarılanlar bilgi dağarcığımızı genişletiyor. Gelenek ve göreneklerle ilgili notlar o günlerdeki yaşamı tasavvur etmemize yardımcı oluyor.

Bütün bunları roman gibi bir yaşamın etrafında takip etmekse kitabın çabuk ve ilgiyle okunurluğunu artırıyor.

Sayfa
190 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
Aralık 2020
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı