Bir Varmış Bir Yokmuş Asya İçlerinden Masallar - İbrahim İbrahimov - Yurt Kitap Yayın
İbrahim İbrahimov tarafından kaleme alınan Bir Varmış Bir Yokmuş Asya İçlerinden Masallar, Yurt Kitap Yayın eseri olarak okurlarla buluşuyor.
Bir Varmış Bir Yokmuş Asya İçlerinden Masallar - İbrahim İbrahimov Kitap Özeti
Biz yedi başlı canavarla yedi yıldır savaşıyoruz. O çok uyuyor, biz az uyuyoruz. Uyurken onu öldürebilirdik, o bizim babamızı öldürdü. Babamız bize ‘Uyuyan birine sakın dokunmayın, uykuyla ölüm aynıdır’ demişti. Bu yüzden biz babamızın sözünden çıkamıyoruz. Haydi gidip onu öldür, dönüşte de misafirimiz ol demiş. Erkam Aydar yedi başlı canavarın uyuduğu yere gitmiş. Canavar uyurken onun yedi başından birini kesince canavar bağırarak uyanmış. Kalan altı başıyla altı gün altı gece dövüşmüş. Erkam Aydar altı günde canavarın altı başını da keserek onu öldürmüş. Sonunda canavarın kalbini söküp almış. Erkam Aydar dönüşte o kızın misafiri olmuş. Canavarı öldürüp kalbini aldım demiş... Erkan Aydar o gece orada uyuduktan sonra kız canavarın kalbini alıp onun yerine bir öküzün kalbini koymuş. Erkam Aydar ertesi gün hiçbir şeyin farkına varmadan evine doğru yola çıkmış.
Siz de İbrahim İbrahimov kaleminden çıkan Bir Varmış Bir Yokmuş Asya İçlerinden Masallar eserini, Yurt Kitap Yayın avantajları ve en uygun fiyat seçenekleriyle hemen satın alabilirsiniz.
Yorum bulunamadı
