Belleklerde Yaşayan Ahiler - Turgay Mutlu - Gece Kitaplığı

9786257793056
%
40
İndirim
30,03 TL 46,20 TL
Ekstra İndirimli Ürün
27,72 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

Belleklerde Yaşayan Ahiler - Turgay Mutlu - Gece Kitaplığı

Belleklerde İz Bırakan Ahiler

Ulusal kültür, birbiriyle farklı; ama ilintili yerel kültür dokularından oluşur. Her obanın, oymağın, mahallenin, köyün, kasabanın ve bölgenin farklı kültürel değerleri vardır. Bu değerler, ulusal kültür ebrusunun zenginlik kaynakları olduğu gibi dinamizmini de yaratırlar.

Yerel kültürleri yok sayarak ulusal bilinç oluşturmak olanaksızdır. Yerel değerlerden beslenmeyen ulusalcıkğm, çoğu zaman afaki ve hamasi olarak kaldığı bir gerçektir. Bu bakımdan yerel kültürlerin ve değerlerin öncelikle yöre insanları tarafından bilinmesi ve kuşaktan kuşağa aktarılması gereklidir.

Osmanlı, yüzyıllar boyu imparatorluk refleksleriyle, yerel kültürlerin belleğini oluşturma konusunda çabşmalar yapmamıştır. Cumhuriyet döneminde de bu konuda kişisel çabalar bir yana “İl Yıllıkları” dışında plank bir çalışma göremiyoruz. Yatağan da bu bakış açısından nasibini yeterince almıştır. Bu bakımdan son yıllarda yazılan eserler yalnızca Yatağanın geleceğine değil; ilçenin Türk kültürü içindeki yerine ışık tutması bakımından da önemlidir

Turgay Mutlunun “Yatağanda İz Bırakanlar”dan sonra “Belleklerde Yaşayan Ahiler” adlı bu çalışması da Yatağanın yerel belleğinin oluşturulması ve Yatağanın yerel değerlerinin ulusal kültür içindeki yerinin belirlenmesinde büyük bir eksildiği gidermektedir.

“Belleklerde Yaşayan Ahiler” bu coğrafyada doğup büyüyen herkesin “ Ben kimim?” sorusuna yanıt vermeden önce okuması gereken bir kitap. İnanıyorum İd okurların, kitabı okuduktan sonra verecekleri yanıt, daha doğru ve kapsayıcı olacaktır.
Hamdı TOPÇUOĞLU Yazar

Yazar
Sayfa
304Sayfa
Kağıt
2. HamurKağıt
Boyut
14.00x21.00cm
Basım Yılı
Mayıs 2021
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı