Batı Basınında Lozan, Yeni Türkiye ve Cumhuriyet - Mervenur Tuzak - Timaş Yayınları

Batı Basınında Lozan, Yeni Türkiye ve Cumhuriyet - Mervenur Tuzak - Timaş Yayınları
Barkod:9786050848236
%
25
İndirim
337,50 TL
450 TL
1 adet stokta!
Kitap Künyesi
Batı Basınında Lozan, Yeni Türkiye ve Cumhuriyet Kitabı, Mervenur Tuzak eseri olup 432 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Timaş Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Mervenur Tuzak tarafından kaleme alınan Batı Basınında Lozan, Yeni Türkiye ve Cumhuriyet, Timaş Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Batı Basınında Lozan, Yeni Türkiye ve Cumhuriyet - Mervenur Tuzak Kitap Özeti

1923 yılı Türkiye için oldukça hareketli bir yıldı. Kurtuluş Savaşı bitmiş, taraflar artık Lozanda barış görüşmeleri yapıyorlardı.  Yerli basın gelişmeleri günbegün Türk halkına duyuruyordu. Peki ya dış basın? Onlar Türkiyeyle ilgili gelişmeleri nasıl sunuyordu? İşte elinizdeki eser bu mühim soruya cevap veriyor.

Türkün Dönüşü: Batı Basınında Lozan, Yeni Türkiye ve Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşından sonra anlaşma için masaya oturan Türk devletinin kaderinin nasıl şekillendiğini, Lozandaki dişe diş mücadeleyi ve en nihayetinde Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu Batı basınının gözünden anlatıyor. Kitapta yer alan haberleri okurken Batılıların zihnindeki Türk imajını daha yakından kavrayacaksınız. Bazı manşetler ve demeçler karşısında ise şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Venizelos: Lozan Helen Zaferidir!

L’Eclair: Türkiyenin Feragat Sözleşmesi

ABD Basını: Lozan ABD Çıkarlarına Aykırı

Sayfa
432 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2023
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı