Ateş Çemberindeki Balkanlar - Raymond Poincare - Pınar Yayınları

Ateş Çemberindeki Balkanlar - Raymond Poincare - Pınar Yayınları
Barkod:9789753523615
%
25
İndirim
352,50 TL
470 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Ateş Çemberindeki Balkanlar Kitabı, Raymond Poincare eseri olup 384 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında Pınar Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Raymond Poincare tarafından kaleme alınan Ateş Çemberindeki Balkanlar, Pınar Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Ateş Çemberindeki Balkanlar - Raymond Poincare Kitap Özeti

Balkan Harpleri adeta arkasından gelecek büyük yangının habercisi olacak küçük bir yangın gibidir. Osmanlı Devleti, bu savaş sonunda tarihinin en ağır yenilgisine uğrayarak sınırlarını Adriyatik kıyılarından Meriç Nehrine kadar çekmek zorunda kalmış ve Rumeli toprakları terk edilmiştir. Balkanlardaki binlerce Türkün yaşadığı toprakları terketmesine neden olmuş ve büyük göç hareketleri yaşanmıştır.Yazar,20 Ağustos 1860 ile 15 Ekim 1934 tarihleri arasınlda yaşamış Balkan Harbi yıllarının Fransa Başbakanı Raymondu Poincare. Fransa başbakanlığı sırasında Fransanın I. Dünya Savaşına girmesiyle sonuçlanan politikaların belirlenmesinde önemli rol oynamış ve savaş sırasında Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Poincare 5 defa başbakanlık yapmış, Lozan Konferansında Fransa delegasyonu başkanlığında bulunmuştur.1913-1920 arasında Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirmiştir.
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı