Ateist Kardeşlerim İçin - Bahaeddin Sağlam - Gülnar Yayınları
Adı Konulmamış Üç Beladan Kurtulmak İçin 
1- Milliyetçilik, insanlığı vahşetten ve ısırıcı bencillikten kurtaran ilk adımdır. Fakat gel gör ki; katliamlara, baskılara, zulümlere, nefrete ve bölünmelere sebep oluyor. Nitekim İstiklal, azalma ve küçülme demektir. Evet, artık Türk ve Kürt kanı dökülmesin; elli bin Türk askeri ve yüz bin Kürt genci anlamsız bir şekilde ölmesin; Devlet Kürt kültürüne özgürlükler verip, savaş yerine bu sorunu başka şekillerde çözmeye çalışsın, dediğim için bana edilmedik hakaret bırakmadılar.
2- Dinler özellikle semavi denilen dinler, insanlığı başta hukuk olmak üzeresoyut değerlerde sonsuza dek geliştiren temel bir faktör iken, insanlar avam olduğundan somut algı soyutu yenince dinler, gericilik işareti olan putperestliğe dönüştüler. Nitekim bugünkü haliyle dinlerin hukuk, varlık ve Allah algısı, sınırlı ve literal şekillerden ibarettir. Bilim ehline özellikle fen ehline artık hitap etmiyor. Çünkü insan türünün müşterek aklı olan fen bilimlerini dışlıyorlar. Evet böyle sınırlı-somut-literal bir dil ile anlatıldıkları için bu asırda dinler güven ve ahlaka dönüşmüyor.
3- Bilimler özellikle fen bilimleri varlığı ve hayatı aydınlatıp insana altın bir çağ yaşatacağına anlamsızlık yüzünden, karanlığa kaynak ve insan psikolojisini ve ekolojiyi zehirleyen birer toksin oldular. Çünkü materyalize oldular. Ve soyut, sonsuz, doğal değerleri inkara kalkıştılar.
İşte bu kardeşiniz, bu adı konulmamış üç beladan kurtulmak üzere 500 makale yazdı. Bunları 38 kitap haline getirdi. Geçen hafta da (19 Mart, 2024) diğer haftalarda yayınladığım gibi Whatsappta ve Mailde üç kısa not yayınladım. Fakat varlığın anlamlı bir yazılım olduğu noktası tam açıklanmadı.
Şimdi bütün o mesajlarla beraber, bu hacimli kitabı da siz değerli dostlarıma gönderiyorum. Ki varlığın sonsuz enerji, yazılım ve evrimden (eski deyimle kudret, ilim ve iradeden) ibaret olduğu bilinsin, İnsanlığın Kurtuluşu bir nebze tahakkuk etsin.
Yorum bulunamadı
 Akademik
 Akademik  Bilgisayar
 Bilgisayar  Çocuk Kitapları
 Çocuk Kitapları  Edebiyat Kitapları
 Edebiyat Kitapları  Eğitim Kitapları
 Eğitim Kitapları  Ekonomi Kitapları
 Ekonomi Kitapları  Felsefe Kitapları
 Felsefe Kitapları  Genel Konular
 Genel Konular  Hobi Kitapları
 Hobi Kitapları  İnsan ve Toplum
 İnsan ve Toplum  Kişisel Gelişim
 Kişisel Gelişim  Politika Siyaset
 Politika Siyaset  Sağlık Kitapları
 Sağlık Kitapları  Tarih Kitapları
 Tarih Kitapları  Yemek Kitapları
 Yemek Kitapları 
 İlkokul Kitapları
 İlkokul Kitapları  Ortaokul Kitapları
 Ortaokul Kitapları  Lise Kitapları
 Lise Kitapları  TYT Kitapları
 TYT Kitapları  AYT Kitapları
 AYT Kitapları  DGS Kitapları
 DGS Kitapları  ALES Kitapları
 ALES Kitapları  KPSS Kitapları
 KPSS Kitapları  YDS Kitapları
 YDS Kitapları  YÖK-DİL Kitapları
 YÖK-DİL Kitapları 
 
 
