Arap İslam Edebiyatı Manzum Münacat Antolojisi - Kenan Demirayak - Akdem Yayınları

Arap İslam Edebiyatı Manzum Münacat Antolojisi - Kenan Demirayak - Akdem Yayınları
Barkod:9786052385883
%
20
İndirim
300 TL
375 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Arap İslam Edebiyatı Manzum Münacat Antolojisi Kitabı, Kenan Demirayak eseri olup 352 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x19.50 cm boyutlarında Akdem Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Kenan Demirayak tarafından kaleme alınan Arap İslam Edebiyatı Manzum Münacat Antolojisi, Akdem Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Arap İslam Edebiyatı Manzum Münacat Antolojisi - Kenan Demirayak Kitap Özeti

İnsanın Rabbine olan yakarışını manzum bir şekilde dile getirdiği ve adına münâcât dediğimiz şiir türü İslam’ın ilk devrinden başlayarak bir nehir gibi akar ve günümüze kadar gelir. Esasen, münâcât/yakarış bütün dini mahfillerde mensur olarak yaygındır. Ancak manzum olarak münâcât ayrı bir özellik arzeder.

Antolojide Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Ali, Hz. Hassan b. Sâbit gibi sahabe neslinin büyüklerine ait münâcâtlardan, Abdulkâdir-i Geylânî, Şemsuddîn ed-Dimyâtî, Abdulganî en-Nâblusî, Mustafa el-Bekrî es-Sıddîkî ve Ebu’l-Hudâ es-Sayyâdî gibi mutasavvıf ve şairlere ait münâcâtlara; oradan da tasavvuf ya da herhangi bir dini mahfil ile ilgisi bulunmayan Zu’r-Rumme, Beşşâr b. Burd, Ebû Nuvâs, Ebu’l-Atâhiye, Safiyyuddîn el-Hıllî gibi şairlerin münâcât şiirlerine 160 eserden oluşan bir
yelpaze bulunmaktadır.

Kitaptaki eserler Türkçe tercümeleriyle birlikte verilmiş olup Arap ses sanatçıları tarafından seslendirilmiştir. Şiirleri dinlemek için bölüm başlarındaki kare kodları telefonunuza okutmanız yeterli.

Sayfa
352 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Haziran 2019
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı