Arap Dünyasında Dil Kurumları ve Çalışmaları - Hatice Arslan Sözüdoğru - DBY Yayınları

Arap Dünyasında Dil Kurumları ve Çalışmaları - Hatice Arslan Sözüdoğru - DBY Yayınları
Barkod:9786256063372
%
10
İndirim
175,50 TL
195 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Arap Dünyasında Dil Kurumları ve Çalışmaları Kitabı, Hatice Arslan Sözüdoğru eseri olup 152 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x21.00 cm boyutlarında DBY Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Hatice Arslan Sözüdoğru tarafından kaleme alınan Arap Dünyasında Dil Kurumları ve Çalışmaları, DBY Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Arap Dünyasında Dil Kurumları ve Çalışmaları - Hatice Arslan Sözüdoğru Kitap Özeti

Arap ülkelerinde sırayla bağımsızlığını kazanan ülkeler Arap dil kurumları açmış, bu kurumların çatısı altında kuruma bağlı kütüphane, dergi, matbaa tesis etmiş, aynı şekilde başlangıçlarından itibaren Arap diline hizmet eden konferanslar ve kongreler tertip edip ulusal ve uluslararası ilmî toplantılar gerçekleştirmişlerdir. Bu çalışmada Suriye’den başlayarak Arap ülkelerinin dil kurumları ele alınmıştır. İlk kurulan kurumlar günümüze kadar pek çok çalışma ortaya koymuş ve diğerlerine örnek olmuştur. Bazı Arap ülkelerinin henüz dil kurumu tesis etmedikleri görülmüştür. Bununla birlikte yirmi iki Arap ülkesinden on beşinde Arap dil kurumlarının var olduğu tespit edilmiş olup, bunlardan Filistin’in diğerlerine göre ayrıcalıklı bir yerinin olduğu vurgulanmıştır. Çünkü içinde bulunduğu siyasi sebeplerden ve özellikle topraklarının işgal altında olmasından dolayı parçalanmış olan Filistin’de bir kurum yerine birkaç kurum yer almaktadır. Fakat bunlardan Gazze’deki dil kurumunun maalesef alt yapıları ve kurumları, işgal güçleri tarafından her geçen gün hedef alınmaktadır. Geriye bir şey kalmadığından, artık faaliyetlerini sürdüremeyecek durumda olduğu açıktır.

Sayfa
152 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2024
Kategori:
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı