Anadolu’daki Amerika - Uygur Kocabaşoğlu - İmge Kitabevi Yayınları

Anadolu’daki Amerika - Uygur Kocabaşoğlu - İmge Kitabevi Yayınları
Barkod:9789755330945
%
20
İndirim
180 TL
225 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
Anadolu’daki Amerika Kitabı, Uygur Kocabaşoğlu eseri olup 212 Sayfa, 2. Hamur ve 13.50x19.50 cm boyutlarında İmge Kitabevi Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Uygur Kocabaşoğlu tarafından kaleme alınan Anadolu’daki Amerika, İmge Kitabevi Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

Anadolu’daki Amerika - Uygur Kocabaşoğlu Kitap Özeti

Tüm 19. yüzyıl ve 20.yüzyılın ilk çeyreği misyonerliğin altın çağıdır. Zira bu çağ aynı zamanda kapitalizmin emperyalizme dönüştüğü çağdır. Bu dönüşümde araçsal görev üstlenen kurumlardan birisi de misyoner dizgesidir.
Görünürdeki ereği dinsel, gözlerden saklanan ereğiyse ekonomik, siyasal , kültürel özellikler ortaya koyan misyoner faaliyet, matbaa, hastane, okul gibi modern kurumlar ekseninde yürütülmüştür.
Okul, Amerikan misyoner faaliyetinini bir tür vitrini olmuştur. Bu vitrine konan mostralık ürünlerse yüksel okullar ya da Collegelerdi. Kolejler bir yandan Osmanlı İmparatoluğundaki Amerikan çıkarlarının bel kemiğini oluşturuyor, bir yandan da Yeni Dünyanın eğitim alanındaki prestijini simgeliyordu. Misyoner dizgesinin, ABDnin emperyalist yayılmasına en büyük katkısı tanıma ve tanıtma konusundadır. Tanımak, nüfuz edebilmek için tanıtmaksa öncelikle bu nüfuz edişi haklılaştırmak için zorunluydu. Dolayısıyla misyonerlerin en kalıcı etkileri, ülkelerinin insanlarının kafasında, bulundukları ülkelere ve halklara iliştin iyi ya da kötü bir imaj yaratmak konusunda ortaya çıkmıştır.
Bu kitapta Amerikan misyonerlerinin 19.yüzyıl Anadolusundaki serüvenlerini bulacaksınız.

Sayfa
212 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Mayıs 2023
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı