5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda İşkence Suçu - Sevi Bakım - Beta Yayınevi

9789752958982
%
5
İndirim
142,03 TL
149,50 TL
Stokta yok
Favori listesine ekle
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 30TL

300TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda İşkence Suçu - Sevi Bakım - Beta Yayınevi

İnsan onurunu ihlal etmeye yönelik işkence ve benzeri kötü muamelelerin ulusal ve uluslar arası hukukta ortak bir tanımının olmaması sebebiyle; eserde sorunun daha iyi anlaşabilmesi için öncelikle uluslar arası hukukta işkence ve diğer kötü muamelelere ilişkin düzenlemeler ile, özelikle Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 3. maddesi ekseninde konu uluslar arası boyutuyla ele alınmıştır.

765 sayılı Türk Ceza Kanununun 243. maddesiyle de karılaştırmalar yapılarak, uluslar ve uluslar arası mahkeme içtihatları ile çeşitli kurumların raporlarından da yararlanmak suretiyle, 5237. sayılı Türk Ceza Kanununun 94. ve 95. maddelerinde yer alan işkence suçu, Türk Hukukundaki düzenleniş şekline eleştirel bakış açısıyla, ayrıntılı olarak eserde incelenmiştir.

Bu kitabı okuyan bir tek kişi bile işkence suçunu işlemek fikrinden vazgeçebilirse ya da bir tek işkence suçu failinin bile resmi müsamaha olmadan hak ettiği gerçek ceza ile cezalandırılmasına sebep olunabilirse bu kitap yazım amacına ulaşacaktır. İşkence suçunun ortadan kaldırılmasını sağlayacak hukuk toplumu bilincinin ve insan haklarına, özellikle insan onuruna saygının istisnasız sağlandığı bir dünyada yaşayabilmeyi dilemek gerçek dünyadan çok uzaklaşmak anlamına gelmiyordur umarım. Bütün işkence suçu mağdurlarına ithaf ederek, işkence suçuna maruz kalanların acısını paylaşıyorum.

Yazar
Sayfa
240Sayfa
Kağıt
1. HamurKağıt
Boyut
14.00x20.00cm
Basım Yılı
Ağustos 2008
Kategori:
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı

Benzer Ürünler Benzer Ürünler