30 Yılın Ardından Türkiye ve Türk Dünyası - Şahin Yaman - Pankuş Yayınları

30 Yılın Ardından Türkiye ve Türk Dünyası - Şahin Yaman - Pankuş Yayınları
Barkod:9786057046284
%
20
İndirim
160 TL
200 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
30 Yılın Ardından Türkiye ve Türk Dünyası Kitabı, Şahin Yaman eseri olup 208 Sayfa, 2. Hamur ve 14.00x21.00 cm boyutlarında Pankuş Yayınları tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

Şahin Yaman tarafından kaleme alınan 30 Yılın Ardından Türkiye ve Türk Dünyası, Pankuş Yayınları eseri olarak okurlarla buluşuyor.

30 Yılın Ardından Türkiye ve Türk Dünyası - Şahin Yaman Kitap Özeti

ATA Platform (Asya-Türkiye-Avrupa) tarafından yapılan çevrimiçi tartışmanın genişletilmesiyle oluşan bu eserde, Avrasya coğrafyası ve Türk dünyasına ilişkin farklı konu başlıklarında uzman görüşlerini okuyacaksınız. Dünya, jeopolitik açıdan Amerikan hegemonyasına dayalı tek kutuplu sistemden çok kutupluluğa, iktisadi bakımdan üretim merkezlerinin değişimiyle Batı odaklılıktan Asya Çağı’na geçişe tanıklık ederken; Avrasya coğrafyası ve Türk dünyası, kapladığı coğrafi alan ile yeni dönemin koşullarına göre yeniden stratejik önem kazanacak. Bu önem, Soğuk Savaş yıllarındaki gibi ikili cephe ya da tek kutuplu dönemdeki gibi sisteme eklemlenme süreçlerinden çok farklı dinamikleri içinde barındıracak. Atlantik ittifakının yeniden tesis edilmeye çalışıldığı şu günlerde Rusya ile Çin’in iş birliğinin sürdürülmesi hâlinde büyük güç rekabeti, belki de en fazla bu sahada hissedilecek. Çin’in Kuşak Yol Girişimi, Rusya’nın Geniş Avrasya Ortaklığı Konsepti ve ABD’nin Afganistan’dan çıkışıyla simgeleşen BOP yanına BAP (Büyük Asya Projesi) hazırlığı, karasal jeopolitikte “Kalpgâh” olarak adlandırılan bu bölgede şekillenecek. Rekabetin sonucu hem Türkiye ve Türk dünyasının gelişimini etkileyecek hem de Türkiye ve Türk dünyasının nerede konumlandığıyla doğrudan ilgili olacak.

Sayfa
208 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2021
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı