2019 YKS AYT Matematik Soru Bankası - Kerem Köker - Pegem

9786052414262
%
40
İndirim
30.00 TL
50.00 TL
son 2 adet stokta!
Kargo Bilgisi
500TL ve Üzeri Kargo Ücretsiz
Ödeme Seçenekleri

2019 YKS AYT Matematik Soru Bankası - Kerem Köker - Pegem

Sevgili öğrenciler,

Eğitim hayatınızı, sizi hem mesleğinize hem de bir birey olarak hayata hazırlayacak bir yükseköğretim kurumunda sürdürmenin eşiğindesiniz. Bu eşiği geçmek için üniversiteye geçiş sınavında başarılı olmanız gerekiyor. Sınav hazırlık sürecinizde sizleri amacınıza ulaştıracak olan; planlı, programlı çalışmak ve kararlı bir şekilde hedeflerinizi belirlemektir. Bu iki altın kural şimdiye kadar girmiş olduğunuz bütün sınavlarda başarıya ulaşmanızı sağladığı gibi bundan sonra da sizi bekleyen tüm başarı hedeflerinizde yolunuza çıkan engelleri aşmanızı sağlayacaktır. Bu sınavınızda da sizi başarıya ulaştıracak olan titiz çalışmak ve hedeflerinize ulaşmak için kararlı olmaktır. Titiz bir çalışma için gerekli olan çaba ve emeğinizde, sizlere özenle oluşturulmuş bir kaynağı sunmak ise bizim görevimizdir. PEGEM Yayınları olarak hazırlamış olduğumuz bu yayın ile sizi başarıya ulaştıracak çalışmanın kaynağı olmayı hedefledik. Bu amaçla oluşturulan elinizdeki bu kaynak, YÖK tarafından 2017 yılının Ekim ayında açıklanan yeni sınav sistemine uygun olarak hazırlanmıştır. Bildiğiniz gibi değişen sınav sistemi ile yalın, sade, sistemli, yönetilebilir ve kolay anlaşılabilir bir sınav sistemi oluşturulmasının hedefleneceği açıklanmıştır. Yani, yapılan değişiklik ile öğrencilerin sınav stresini azaltmak ve puan hesaplama sistemini kolaylaştırmak amaçlanmıştır.

Bu doğrultuda yapılan değişikliğe ilişkin verileri genel olarak özetlemek gerekirse: • Sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak değiştirilmiştir. • Yeni sınav sisteminde sınavın tamamı, Haziran aynın bir hafta sonunda tamamlanacaktır. • Puan türleri 5’e indirilmiştir. Bunlar Temel Yeterlilik, Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puan türleridir. • Sınav cumartesi sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumdan oluşacaktır. (Pazar günü yapılacak Yabancı Dil Sınavı üçüncü oturumdur.) • Ortaöğretim başarı puan sisteminde, alan odaklı yerleştirmelerde (meslek lisesi öğrencilerinin yerleştirmesi) ve özel yetenek ile öğrenci alımına dair puan barajında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Bunların puan hesaplaması önceki yıllar ile aynı nispette olacaktır.

Sınav oturumlarının içeriğine dair bilgiler ise şöyledir: 1. Oturum – Cumartesi Sabah Oturumu (Temel Yeterlilik Testi) • Cumartesi sabah oturumunda uygulanacak olan Temel Yeterlilik Testi; 40 adet Türkçe ve 40 adet Temel Matematik sorularından olmak üzere toplam 80 sorudan oluşacak ve bu oturumdan hesaplanacak puanın adı da Temel Yeterlilik Testi Puanı olacaktır. • TYT puanının ağırlığı %50 Türkçe, %50 Temel Matematik sorularından olmak üzere, her iki alandan eşit ağırlıkta olacak şekilde hesaplanacaktır. • Bu puan türü yerleştirme için baraj puanını belirleyecek, TYT puanı 150 ve üstü olan adaylar bir ön lisans programına, 180 ve üstü olan adaylar ise bir lisans programına kayıt olmak için tercih yapma hakkı elde edeceklerdir. • MEB ortak müfredatı kapsamında olacak olan TYT’de adayların muhakeme, akıl yürütme, mantıklı düşünme odaklı sözel ve sayısal becerileri ölçülecektir. Sınav sistem değişikliğine ilişkin açıklamada, TYT’nin yeni bir eşik olarak ifade edilmesi dikkat çekicidir. • TYT oturumu, sınava giren her adayın katılması gereken oturum olması itibarıyla oldukça önemlidir. • TYT’nin önemine ilişkin bir husus ise 200 puan ve üstü için getirdiği yeniliktir. Buna göre, 200 ve üstü TYT puanı elde eden adaylar, TYT puanlarını bir sonraki yıl da kullanabileceklerdir. • TYT puanı Sayısal – Sözel – Eşit Ağırlık ve Dil puan türlerinin oluşumunda %40 etkiye sahip olacaktır.

2. Oturum – Cumartesi Öğleden Sonra Oturumu • Bu oturumda 40 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı ve Coğrafya-1 Testi, 40 soruluk Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden oluşan Sosyal Bilgiler Testi, 40 soruluk Matematik Testi ve 40 soruluk Fen Bilimleri Testi olmak üzere toplam 160 soru sorulacaktır. • Sözel puan türünün hesaplanmasında 40 soruluk Türk Dili ve Edebiyatı ve Coğr

Yazar
Sayfa
356Sayfa
Kağıt
1. HamurKağıt
Boyut
19.00x27.00cm
Basım Yılı
Ekim 2018
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı