2011 Sonrası Türkiyedeki Gayrimüslim Göçmenlerin Durumu - Sedat Anaran - Adalet Yayınevi

9786257656580
%
10
İndirim
145,80 TL
162,00 TL
Temin Edilebilir (3-5 İş günü)
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 30TL

300TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Seçenekleri

2011 Sonrası Türkiyedeki Gayrimüslim Göçmenlerin Durumu - Sedat Anaran - Adalet Yayınevi

Bu kitap; Av. Sedat ANARAN tarafından yazılmış 19.08.2020 tarihinde jüri tarafından oy birliği ile yeterli kabul edilmiş olan “Göçmen Hukuku Bağlamında 2011 Sonrası Türkiye’deki Gayrimüslim Göçmenlerin Durumu” isimli yüksek lisans tezi esas alınarak meydana getirilmiştir.

Türkiye, 2011 yılı ve sonrasında komşu ülkelerden gelen kitlesel göçe maruz kalmıştır. Bu göçün büyük bir kesimini Müslüman ülke vatandaşları oluştursa da azımsanmayacak derecede Gayrimüslim azınlık da Türkiye’ye sığınmıştır. Bu araştırma temel olarak 2011 yılı ve sonrası göç eden Gayrimüslim azınlıkların Türkiye’deki durumlarını hukuken sorgulamak ve konuyla ilgili Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalara ne derece uyduğunu araştırmak üzerine şekillenmiştir.

Göçmen hukuku bağlamında gayrimüslim azınlıkların haklarının ve hukuki statülerinin incelendiği bu araştırmanın birinci bölümünde; konuya dair ön bir bilgi sağlamak adına göç, göçmen, mülteci ve sığınmacı terimleri ile azınlık kavramları açıklanmıştır. Ayrıca, göçmen açısından göç ettiği yerde dini değerlere saygı; haklar itibariyle de özgür hissetme ve temel haklardan yararlanabilme durumları göç- din ilişkisi ve göç-hukuk ilişkisi ekseninde değerlendirilmiştir.

Kitabın ikinci bölümünde, göçmen hukuku ana başlığı altında ulusal ve uluslararası mevzuat açıklanmıştır. Burada amaç, uluslararası mevzuatta yapılan sözleşmelerin ve düzenlemelerin ulusal mevzuattaki karşılığını ortaya koymaktır.

Üçüncü bölümde, Türkiye’de yaşayan Müslüman olmayan azınlıkların hukuki durumları ve sahip oldukları dini kimlikleri ile bu kimliklerin Türkiye toplumuna yansımaları üzerinde durulmuştur.

Kitabın son bölümünde ise, 2011 yılı sonrası Müslüman olmayan azınlıklara yönelik yapılan yasal düzenlemelere, Türkiye’nin AB ile uyumu neticesinde yürüttüğü entegrasyon politikalarına ve Türkiye’nin Müslüman olmayan göçmenlere yönelik yürüttüğü politikasına karşı AB’nin tutumuna değinilerek; 2011-2019 yılları arasındaki AB ilerleme raporları incelenmiştir.

Yazar
Sayfa
119Sayfa
Kağıt
1. HamurKağıt
Boyut
16.00x23.50cm
Basım Yılı
Mart 2021
Ürün Yorumları

Yorum bulunamadı

Benzer Ürünler Benzer Ürünler