1934 Hicaz-Yemen Harbi - Asir’de İbn-i Suud-İmam Yahya Mücadelesi

1934 Hicaz-Yemen Harbi - Asir’de İbn-i Suud-İmam Yahya Mücadelesi
Barkod:9786256284241
%
15
İndirim
308,55 TL
363 TL
Stokta yok
Kitap Künyesi
1934 Hicaz-Yemen Harbi Kitabı, Mustafa Bostancı eseri olup 215 Sayfa, 2. Hamur ve 14.00x21.00 cm boyutlarında Berikan Yayınevi tarafından yayımlanmıştır.
Kargo Seçenekleri
Ödeme Seçenekleri
Kitap Açıklaması

1918’de Osmanlı’nın Arap Yarımadası’ndan tamamen çekilmesiyle bölgede güç mücadelesi başlamıştır. Bu mücadelenin galipleri; Suudi Arabistan’ı oluşturmak için gücünü Orta Arabistan’dan(Necid) alarak genişleyen Abdülaziz İbn-i-Suud (İbn-i Suud) ve Kuzey Yemen’iayakta tutmayı başaran İmam Yahya Hamidüddin olmuştur. İki liderin topraklarını genişletme planları, Kuzey Yemen’in hemen kuzeyindeki etnik olarak Yemen bölgesi olan Asir üzerinde bir çatışma durumu oluşturmuştur. Suudiler, 1934’teSuudi Arabistan ile Yemen arasındaki kısa ama belirleyici olan savaşta Yemenlileri yenmiştir.

1934’teki Suudi-Yemen Savaşı, sadece Asir’in bazı kısımları, özellikle Nacran ve Tihame hakkında basit bir anlaşmazlık olarak görülmemeli, aynı zamanda iki bağımsız Arap hükümdarı olan İbn-i Suud ve İmam Yahya ile onların destekçileri İngilizler ve İtalyanlar arasında bir hesaplaşma olarak da görülmelidir. Necid’den yükselen Suud ailesi, 20. yüzyılın ilk otuz yılında Arap Yarımadası’nın çoğunu kontrol altına almış ve ailenin reisi İbn-i Suud, bin yılı aşkın bir süredir tarihi Yemen’i yöneten İmam Yahya’nın bağlı olduğu Hamidüddin ailesine meydan okumuştu.

Sayfa
215 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
2024
Kitap Yorumları

Yorum bulunamadı