Varoluş ve Felsefe - Kenan Gürsoy - Aktif Düşünce Yayınları

155,00TL
124,00 TL
Kazancınız: 31,00TL (20%)



Ürün Açıklaması

Felsefî anlamda insanı kendine has bütünlüğü içinde kavramaya çalışan makale, mülakat ve bildirilerden oluşan bu kitap, Prof. Dr. Kenan Gürsoyun daha önce “Ekzistans ve Felsefe Üzerine Görüşler” adıyla yayınlanmış olan çalışmasının genişletilmiş ve gözden geçirilmiş ikinci baskısıdır.

Bu kitapta “varoluş” da “felsefe” de, bugün adına, bugünün problemleri açısından yeniden değerlendiriliyor ve Prof. Dr. Kenan Gürsoyun yorumuyla yeniden anlam kazanıyor. Felsefenin kadim problemlerinin incelendiği bu eserde okuyucu, İbn-i Sinadan Sartrea, Gabriel Marcelden Maurice Merleau-Pontye uzanan bir çizgide felsefi bir yolculuğa davet ediliyor. Hareket noktası; insanın ferdî ve yaşanmış tecrübeleri çerçevesinde beliren “ben”i durumundaki “varoluş”, yani “insanın o insan olma hâli” olan ve “insan”ın özündeki asli varlık hakkında bir hükme doğru alınan bu yol; bize kendimizle karşılaşma imkânı sunuyor.

Bununla beraber, bu yolculukta, felsefenin kültürle, medeniyetle, edebiyatla, düşünce geleneklerimizle ilişkileri de yeniden irdeleniyor. Varoluşun, somut ve biricik olan kendi varlıktalığımıza referansla oluştuğunu hissettiren okumalar boyunca, evrensel anlamda felsefenin öznesi olabilmek için sağlam bir kültür ve düşünme geleneğine sahip olmanın anlamı ve değeri de fark ediliyor.


Marka
Aktif Düşünce Yayınları
Yazar
Kenan Gürsoy
Sayfa
224 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Kasım 2019
Barkod
9786056407864