Türkoloji Tarihi - Buluthan Halilov - Gülnar Yayınları

80,00TL
60,00 TL
Kazancınız: 20,00TL (25%)



Ürün Açıklaması

1920ler ve 1930lar, Türkoloji düşünce tarihinde özel bir dönemdir. Bu aşamada Birinci Türkoloji Kongresi, Türkologları bir araya getiren, Türkoloji araştırmalarını saflaştıran ve Türkoloji alanında gelecekteki çalışmaların yönünü belirleyen prestijli bir etkinlikti.

Kitap, Birinci Türkoloji Kongresi arifesinde Türkoloji düşüncesinin amaç ve amacını incelemektedir. Samad Ağamalıoğlunun yeni alfabesi, milleti, İslami değerleri, Doğu meselesi, Türk halkları vb. sorunlar hakkındaki görüşler analiz edilir.

Aynı zamanda Samad Ağamalıoğlu ile Mehmet Emin Yurdakulun Türkoloji düşünceleri arasındaki farklılıklar karşılaştırılarak Türkoloji düşüncesinin gelişiminde hizmetlerinin önemli noktalarına geniş yer verilmiştir. Ayrıca 1924 yılında Kırım ve Türkistanda yeni bir alfabe mücadelesinde yaşanan olaylar incelenir. Halid Said Hocayev, Veli Khuluflu, Fuad Köprülüzade, Alibey Hüseynzade ve diğerlerinin yeni alfabe hakkındaki görüşleri ve tutumları araştırılıyor. Birinci Türkoloji Kongresi arifesinde Halid Said Hocayev, Celil Memmedguluzadeh, oynadığı role ve tarihi hizmete ve bundan sonraki dönemde de Türkoloji düşüncesinin gelişmesine büyük önem verilmektedir.


Marka
Gülnar Yayınları
Yazar
Buluthan Halilov
Sayfa
158 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
Aralık 2020
Barkod
9786257681018