Türkiye Türkçesinde Kılınış - Ahmet Karadoğan - Divan Kitap
Ürün Açıklaması
Fiiller, en kısa tanımıyla dil dışı dünyadaki olayların dildeki karşılığıdır. Fiil tabanında, çekimlenmiş fiillerde olduğu gibi geçmiş zaman, şimdiki zaman ya da gelecek zaman biçiminde yorumlanabilecek belirli bir zaman ifadesi yoktur. Ancak, dış dünyadaki olayların bir gerçekleşme tarzı vardır. Diğer bir ifadeyle olayların gerçekleşme biçimleri ve süreleri farklılık gösterebilmektedir. Bu farklı durumlar fiil tabanının anlamına da yansır.
Fiilde anlatılan olayın gerçekleşme sürecinde belli nokta ya da noktalar önemlidir. Bu önemli noktalar fiilden fiile değişerek sınır veya sürek, olabilir. Kılınış, fiil tabanındaki olayın gerçekleşme tarzı itibariyle zaman çizgisinde belli noktalara vurgu yapması veya yapmamasıdır. Daha kısa söyleyişle kılınış, bir fiilin iç zamanıdır.
Türkçede bazı eklerin işlevinde eklendiği fiil tabanının kılınış tipi etkili olur. Bu yüzden kılınış ayrı bir kategori olmasına rağmen, bu alandaki çalışmalar bakış ve sonuçsallık gibi alanların yanı sıra kılınış ile doğrudan ilişkili olmayan yapı bilgisi araştırmaları için de gereklidir.
- Marka
- Divan Kitap
- Yazar
- Ahmet Karadoğan
- Sayfa
- 168 Sayfa
- Kağıt
- 2. Hamur Kağıt
- Boyut
- 13.50x20.00 cm
- Barkod
- 9786054239009