Sakalar İskitler Amazonlar - Ahmet Eğilmez Rıdvanoğlu - Yüzleşme Yayınları

280,00TL
210,00 TL
Kazancınız: 70,00TL (25%)



Ürün Açıklaması

Arablar, orta çağda İslâm dininden aldıkları muharrik güç ile Arabistân dışına çıkıp Anadoluya girdiler. Burada Bizanslılar (Rûmlar) ile karşılaştılar... Anadoluya Arz-ı Rûm, Diyâr-ı Rûm, İklim Rum, dediler.

Biz, Müslüman Türkler de bu sözlere paralel olarak Abdalan-ı Rûm, Bacıyan-ı Rum, Mücahidan-ı Rum, Gaaziyan-ı Rum, Sehidan-ı Rum ve Ahiyan-ı Rum sözlerini kullandık. Orta çağdan önce Anadoluda Türk varlığı ile ilgilenmedik.

1. Türk Milleti olarak, yalnızca Türkiye Cumhuriyetinin siyâsî sınırları içinde yaşayan topluluğun kabul edilmesi ve Türk siyâsî tarihinin 1919 yılından başlatılması tarihî gerçeklere uygun mudur?

2. Türk Milleti olarak, yalnızca müslüman Türklerin kabul edilmesi, 1071 yılında yapılan Malazgirt Savaşı ile Türklere Anadolu kapılarının açıldığı, Türklerin Anadoluyu vatan edindiği, Türk tarihinin 1071 yılından başlatılması tarihî gerçeklere uygun mudur?

Bu kitap bu soruları sormuyor. Bu sorulara cevap vermek için de yazılmadı. Türk Milleti ve Anadolu coğrafyası üzerinde geleceğe dönük, uzun süreli, gizli ve ince hesapları olan dış odakların bilinçli olarak eğittikleri, Türkler konusunda ortaya çıkan tarihî buluntu ve bilgileri örtbas etmeye çalışan eğitilmiş kişiler ile kendi tarihini doğru olarak okuyup değerlendirememiş veya kasıtlı olarak yukarıda yazdığımız tarihçi bilinenlerin yanlı görüşlerini doğru sanarak ortaya çıkarmaktan çekindikleri tarihî gerçekleri gözler önüne sermek için kısıtlı imkânlar içinde yazıldı.


Marka
Yüzleşme Yayınları
Yazar
Ahmet Eğilmez Rıdvanoğlu
Sayfa
256 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Mayıs 2019
Barkod
9786056937118