Lidya - Medeniyete Yön Veren Uygarlıklar - Maviçatı Yayınları

90,00TL
31,50 TL
Kazancınız: 58,50TL (65%)



Ürün Açıklaması

Batı Anadolu’da Menderes ve Gediz Irmakları arasında kalan bölgeye Lidya, orada yaşayanlara ise Lidyalılar denilmiştir. Hint-Avrupa kavminden olan Lidyalılar bu bölgeye doğudan gelmişlerdir. Lidyalılar, Hititlerin daha sonra da Frigyalılar’ın egemenliği altına girmiştir.
Frigler’in yıkılmasıyla Lidyalılar M.Ö. 680 yılında bağımsız bir devlet kurmuşlardır. İlk kralları Giges’tir. Başkentleri Sardes’tir. Bu o dönemin en büyük ve en zengin kentidir. Lidya’nın parlamasının nedeni bölgede bulunan altın madenleriydi. Giges çok güçlü bir ordu kurup sınırlarını doğuda Kızılırmak’a kadar genişletti. Kimmerlere karşı yürüttüğü savaşlar sırasında Asurlular’la işbirliği yaptı ve Kral Yolu’nu Asur’a kadar götürdü. Son kralları Krezus döneminde de en parlak zamanlarını yaşadılar.
Lidyalılar parayı ilk kullanan medeniyet olmuştur. Parayı yapmak için altın, gümüş ve elektrolit kullanırlardı. Çok tanrılı dinlere inanırlardı. Frigyalıların bereket tanrıçası Kibele’yi en büyük tanrı olarak kabul ederlerdi. Pers İmparatorluğu’nun ani bir saldırısı sonucunda tarihe karışmıştır.

Marka
Mavi Çatı Yayınları
Yazar
Ahmet Seyrek
Sayfa
134 Sayfa
Kağıt
2.Hamur Kağıt
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Aralık 2019
Barkod
9786052945186