Kur’an’da İnsaniyet Mektebi - Murtaza Mutahhari - Önsöz Yayıncılık

120,00TL
84,00 TL
Kazancınız: 36,00TL (30%)



Ürün Açıklaması

İnsanın, İslami dünya görüşünde ilginç ve şaşırtıcı bir öyküsü vardır. ‘İslam’ın insanı’ sadece geniş tırnakları olan, iki ayak üzerinde yürüyen ve konuşma kabiliyetine sahip dik duruşlu bir hayvan değildir. 

Bu varlık, Kur’an açısından bu birkaç sözcükle tanımlanabileceğinden çok daha derin ve gizemlidir. Kur’an insan hakkında hem methiyeler düzmüş, sitayişlerde bulunmuş hem de sitem ve serzenişlerde bulunmuştur. Kur’an’ın en güzel övgüleri ve en büyük serzenişleri insan hakkındadır; onu gökyüzü, yeryüzü ve meleklerden üstün ve aynı zamanda canavar ve dört ayaklılardan daha aşağı saymıştır. 

Kur’an açısından insan, hem dünyayı ram edecek ve melekleri kendi hizmetine alacak güce ve kabiliyete sahip olan hem de en sefil hale (esfel-i sâfilîne) düşebilecek bir varlıktır. Kendisi hakkında karar alması ve nihai kaderini belirlemesi gereken insanın kendisidir. 


Marka
Önsöz Yayıncılık
Yazar
Murtaza Mutahhari
Sayfa
95 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
12.00x19.50 cm
Basım Yılı
Şubat 2017
Barkod
9786055030490