İttihadcıların Rejim ve İktidar Mücadelesi 1908-1913 - Aykut Kansu - İletişim Yayınevi

610,00TL
457,50 TL
Kazancınız: 152,50TL (25%)



Ürün Açıklaması

“1908 Devrimi’yle birlikte bu paşaların alıştığı eski dünya ve mutlakiyetçi düzen çökmüş, ancak onun yerini alacak yeni düzen hemen kurulamamıştır. (...) 1908 sonunda meclisin açılması ile 1913’ün başında İttihadcıların meşru olmayan bir hükûmetten yasadışı yöntemlerle iktidarı geri almaları arasında geçen sürenin siyasi tarihi, yeni oluşturulmuş bir meclise dayanan ve işleri buradan yürütmeye çalışan yeni rejim yanlıları ile her ne pahasına olursa olsun eski düzeni yeniden kurmayı amaçlayan monarşist güçler arasındaki bitmek bilmeyen mücadelenin tarihidir.”

Modern Türkiye’nin oluşum tarihinde kilit rol oynayan bir dönem, 1908-1913 dönemi. Aykut Kansu, halihazır tarih yazımının dokunmadığı zengin bir kaynak birikimine dayanan olağanüstü titiz çalışmasında, bu kısa dönemin “mana ve ehemmiyetini” gözler önüne seriyor.

Canla başla direnen Osmanlı ancien regime’iyle, yani Eski Düzen’le 1908 Devrimi arasındaki kıyasıya mücadelenin berisinde, tümüyle politikanın değişim sürecinin gerilimine tanık oluyoruz kitapta.

Politikanın kapalı kapılar ardında devlet ricali tarafından yürütülen seçkinler arası bir faaliyet olmaktan çıkmaya, yavaş yavaş kamuoyuna, halka mal olmaya başlamasının sancılarını görüyoruz.

Adeta siyasi polisiye zevkiyle de okunabilecek kitap, bu yanıyla, Türkiye’nin politik kültürünün inşasıyla ilgili bir “harç analizi” niteliğindedir.


Marka
İletişim Yayınevi
Yazar
Aykut Kansu
Sayfa
610 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
15.00x21.50 cm
Basım Yılı
Ocak 2021
Barkod
9789750519253