Hoşçakalın Dostlarım - Süleyman Okay - Belge Yayınları

120,00TL
90,00 TL
Kazancınız: 30,00TL (25%)



Ürün Açıklaması

Elinizdeki bu çalışma babam Süleyman Okay’ın 4. kitabıdır. O’nun dergi ve gazetelerde çıkan ilk gençlik ve olgunluk dönemi şiirleri, ölümünden sonra geride kalan yayınlanmamış şiirleri bu çalışmayı oluşturdu. Önceki kitaplarından yalnızca 12 Eylül nedeniyle dağıtılamayan ilk kitabının (Mermi Konuşuyor) içinden birkaç şiiri seçildi. İlk gençlik şiirlerini kitaba almaktaki amacım şiirinin gelişimini göstermektir. Bu kitaptaki bazı şiirler yarım yüzyılı aşan bir geçmişin göstergesidir.

Bu şiirleri toplarken 150 ayrı derginin 3000 kadar sayısını taradım. Gençlik arkadaşları, dostları ile görüşütüm. Bu uğraşım 1,5 yıl sürdü. Bazı şiirler kitap dışında kaldı. Dergilerde yayınlanmış şiirlerinin bir bölmüne ulaşılamadı.

Bu kitabın oluşumunda emeği geçen babamın yarım asırlık dostu, Antakyalı değerli ozan Sabahattin Yalkın’a teşekkür ederim.

Babam biz üç kardeşi éUnutma Beni adlı şiirinde üç karanfil diye simge yapmıştır. Gerçekten karanfil gibi güzel kardeşlerim Adil ve Hürriyet’in katkıları bu kitabın harcını oluşturmuştur.

Ayrıca bana yardımcı olan değerli ozan Bedrettin Aykın’ı da buradan saygıyla selamlıyorum.

Bu kitabı oluşturduğum için kendimi Bahtiyar hissediyorum.


Marka
Belge Yayınları
Yazar
Süleyman Okay
Sayfa
156 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Barkod
9789753442473