Hicret Din ü Devlet - Fuat Dündar - İletişim Yayınevi

330,00TL
247,50 TL
Kazancınız: 82,50TL (25%)



Ürün Açıklaması

YENİKİTAP“1856-1908 arası ‘di^n u¨ devlet’ kaygısı ‘muhacir’ politikasını belirlerken; 1912-1923 arası ‘mu¨lk u¨ millet’ kaygısı ‘mu¨lteci’ politikasını; 1923-1998 arası ‘millet ve devlet’ kaygısı ‘go¨c¸men’ politikasını ve 2011 sonrası ‘mu¨lk ve din’ kaygısı ise ‘sıgˆınmacı’ politikasını belirledi.

”1856-1908 arası go¨c¸en Tu¨rk, Tatar, C¸erkes, Nogay, Bos¸nak, Gu¨rcu¨ ve Girit mu¨slu¨manlarına yo¨nelik Osmanlı politikasını ele alan Hicret, Di^n u¨ Devlet, go¨c¸ yo¨netiminin, bu u¨lkede devletin modernles¸me su¨recinin kilit bir parc¸ası oldugˆunu go¨steriyor. Kırım, Kafkasya ve Balkanlar’dan gelen go¨c¸ler; Mu¨slu¨manların İsla^mın ha^kimiyetindeki topraklara sıgˆınmasını anlatan “hicret” kavramının c¸erc¸evesi ic¸inde, bir yandan da go¨c¸menlerin etnik “cinslerine” go¨re kaydedildigˆi bir rejime evriliyor. Do¨nemin go¨c¸ rejiminin, bos¸ arazileri muhacirlerle “s¸enlendirmekten” o¨te, muhacirleri, kendi u¨retim olanaklarını gelis¸tirmeye sevk eden iktisadi bir boyutu var. Mu¨slu¨man nu¨fusu artırma o¨nceligˆiyle ve dogˆrudan dogˆruya bununla bagˆlantılı askeri^ boyutu var. Batı’yla ve Rusya’yla ilis¸kiler u¨zerinden, o¨nemli bir uluslararası siyaset boyutu var.

Fuat Du¨ndar, modern Tu¨rkiye’nin olus¸umunda nu¨fus siyasetinin belirleyici o¨nemini go¨steren incelemeler zincirine bu kitapla degˆerli bir halka daha ekliyor.


Marka
İletişim Yayınevi
Yazar
Fuat Dündar
Sayfa
328 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.00x19.50 cm
Basım Yılı
Aralık 2021
Barkod
9789750532351