Hatırlarım Canlı Tarih - Mehmet Ali Ayni - Dorlion Yayınları

167,00TL
108,55 TL
Kazancınız: 58,45TL (35%)



Ürün Açıklaması

…Çöllerde konaklaya konaklaya Bağdat’a tam 2 günde vardım. İngiliz Linç şirketinin vapurlarından birine binerek Amare’ye gittim. Dicle içinde yaptığım bu yolculuk 7 gün sürdü.

…Gelmesin kalbine gurur Aynî,
    Kendini gör misal-i mûr Aynî.
…Bu sırada İstanbul’a defalarca telgraf çekerek limana Hamidiye kruvazörünü getirttim. Zira ecnebi filoları arasında Sancağımızı taşıyan tek bir geminin bulunmaması ayıptı. Ayrıca ’Suriye’ adlı beylik şilebi de istettim. Sahilde ağaçlı bir yer seçtim. Buralarda barakalar inşa ettirdim. Ermenilerin bir kısmını ‘Suriye’ye bindirerek oraya taşıttım. Etraflarını yine asker ile çevirdim ve kimsenin burnunu kanatmadım.
Az sonra Halep ve Keseb’de dahi asayiş temin olundu. 
 Değerli Okurlar,
Mehmet Ali Ayni’nin çarpıcı anılarından çok şey öğreneceksiniz. Bu anılar tarihimize ışık tutması yöneyle de okunmaya değerdir.


Marka
Dorlion Yayınevi
Yazar
Mehmet Ali Ayni
Sayfa
152 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Nisan 2025
Barkod
9786253830489