Gunyetüt Talibin - Abdülkadir Geylani - Sağlam Yayınevi

850,00TL
680,00 TL
Kazancınız: 170,00TL (20%)



Ürün Açıklaması

Kadiriyye yolunun kurucusu ve büyük mürşid-i kamil olan Abdülkadir Geylani hazretleri buyurdu ki:
İnsan kendisini Kelime-i Tevhîde, yani La ilahe illallah demeye alış-tırmazsa, ölüm döşeğinde iken onu hatırlaması ve söylemesi güç olur.
Allah adamlarının huzurunda üç sıfatla bulununur: Alçak gönüllülük, iyi geçinmek ve kötülüklerden arınmış bir kalp. Hakiki yaşamak; nefsin ar-zularını, haram ve zararlı isteklerini yerine getirmemek demektir.
Allahü Teâlâ ya en yakın olan; ahlâkı güzel, kalbi rahat olandır. En üstün emel, kalbin Allahtan başkasına yönelmemesidir.
Bidat yoluna sapmayınız! İtaat ediniz, muhalif olmayınız! Sabredeniz, sızlanmayınız! Sabit kalınız, ayrılıp dağılmayınız! Bekleyiniz, ümit kesme-yiniz! Özünüzü günahtan temizleyiniz, kirletmeyiniz! Hele Mevlânızın ka-pısından hiç ayrılmayınız!
Kalbinde, bir kimseye düşmanlık veya sevgi hali bulursan, onu önce Kuran-ı Kerime, sonra dinin emir ve yasaklarına arz et! O kimse onlara göre sevimli ise, sen de sev! Kötü ise, sen de kötü gör! Hiç kimseye darıl-ma! Kimsenin aleyhinde konuşma!


Marka
Sağlam Yayınevi
Yazar
Abdülkadir Geylani
Sayfa
1040 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Ciltli
Boyut
17.00x24.00 cm
Basım Yılı
Mayıs 2025
Barkod
9786057625311