Dünyayı Dolduran Kiraz - Şükrü Karaca - Ötüken Neşriyat

140,00TL
84,00 TL
Kazancınız: 56,00TL (40%)



Ürün Açıklaması

Tokat, Kastamonu, Denizli, Gaziantep... Fark etmez, herhangi bir Anadolu köyü işte. Sekiz on yaşlarında bir köy çocuğu nasıl yaşar, nerelerde koşup oynar, hangi ağaçlara tırmanır, hangi kuşların ardından bakar, güneşin batışına, ayın bazen ince bir hilal gibi, bazen yusyuvarlak bir ışık gibi gökte belirişini nasıl seyreder; Kabalı Köyü’nün Kepenek’i de öyle yaşar, öyle bakardı çevresine.

Bakardı bakmasına da neler hissederdi; o çocuk yüreğinde hangi duygular coşar, hangi duygular sönerdi?.. Reşadiye’nin Kabalı Köyünde veya herhangi bir Anadolu köyünde bir çocuğun gözünden görünenleri, bir çocuğun yüreğinden geçenleri öğrenmek istiyorsanız eğer, ‘Dünyayı Dolduran Kiraz’ı okumalısınız. Şükrü Karaca’nın maalesef tek romanı. 1990’da ağzımıza bir parmak bal çaldı Karaca. Bir de 1993’te Anestü Nara ile bir kaşık şiir.

- Ahmet Bican Ercilasun

Dünyayı Dolduran Kiraz, alanında, Türk Edebiyatında en özgün romanlardan biri. Alev Alatlının İşkencecisi, Aytmatovun Beyaz Gemisi ve Cengiz Dağcının Badem Dalına Asılı Bebekleriyle birlikte okumalı.

- Mehmet Aycı


Marka
Ötüken Neşriyat
Yazar
Şükrü Karaca
Sayfa
144 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
12.00x19.50 cm
Basım Yılı
Ocak 2017
Barkod
9786051555300