Büyük Sancağın Gölgesinde - Friedrich - Elips Kitap

50,00TL
35,00 TL
Kazancınız: 15,00TL (30%)



Ürün Açıklaması

Anadolu ve Balkan Yarımadası şehirleri, Girit ve Hitit yüksek kültürlerinden beri birçok değişikliklere uğrayıp dünyanın en önemli tarihi olaylarından çoğuna şahit olarak günümüze kadar yaşadılar. Roma İmparatorluğu´nun yeniden güç kazanması, Arap ve Slav akınları, Bizans, Venedik Cumhuriyetinin deniz aşırı sömürgeler kurması, Balkanlar´daki ortaçağ Alman şehirleri tarihe silinmez sayfalar kattılar.

XI. yüzyıldaki Selçuklu hâkimiyetiyle yepyeni bir çağ başlar. Türk-İslam eserleri ve Müslüman hayat tarzı coğrafyanın çehresini değiştirir. Osmanlıların XIV. yüzyılda Selçuklu mirasını devralıp daha da ileri götürmeleri, İslâmi tesirleri iyice artırır.

Friedrich-Karl Kienitz, tarihi süreç içinde ele alarak anlattığı şehirlerin renkli hayatını yakından inceleme fırsatı bulmuştur. Politik tarih ve kültürel gelişmeleri adım adım izleyen bu kitap, sizi eski zamanlara; çeşmeler, kervansaraylar, köprüler, hamamlar, kaleler, camiler ve saraylar dünyasına götürecek.


Marka
Elips Kitap
Yazar
Friedrich
Sayfa
160 Sayfa
Kağıt
2. Hamur
Boyut
13.50x21.50 cm
Basım Yılı
Eylül 2004
Barkod
9789758971053