Ben, Jack Engle - Walt Whitman - Everest Yayınları

145,00TL
108,75 TL
Kazancınız: 36,25TL (25%)



Ürün Açıklaması

Genç Walt Whitman1852 yılında, iş hayatında talihsiz günler geçirdiği dönemde, var gücüyle iki kitap üzerinde çalışıyordu. Bunlardan biri, Amerikan edebiyatı tarihinin en meşhur şiir kitabı olacak, onu “modern dünyanın ozanı” mertebesine yükseltecek, serbest vezinle yazılmış Çimen Yaprakları olacaktı. Diğeri ise bir romandı ve müstear isimle, bir gazetede tefrika edilecekti. Öksüzlük, para hırsı, gençlik ruhu, gümbür gümbür serpilmekte olan New York şehri ve yeniden bulunan sevgi gibi temalarla örülü bu kısa, ancak, ozanların ozanı yazarına yakışacak şekilde, alabildiğine hayat dolu şiirsel roman, yayımlandığında epey dikkat çekmiş, ama sonra göz ardı edilmişti.

Gelgelelim 2016 senesinde,Zachary Turpin adındaki genç akademisyen, ısrarla romanın izini sürdü ve bir kütüphane rafında okurlarını bekler halde buldu. Yazıldığından 160 yıl sonra Iowa Üniversitesi tarafından özenli bir şekilde basılan bu “yılın keşfi” bildungs roman’ı, Aytek Sever’in çevirisiyle sunuyoruz.

“Bu keşif Whitman’ın kariyeri hakkındaki tüm bildiklerimizi gözden geçirmemize neden olacak.”

- Ed Folsom, Walt Whitman Quarterly Review

“Onun eserleri Amerika’nın seküler yazıtları arasındadır. Diğerleri Melville, Twain ve Emerson’ınkilerdir, ancak bu yazarlardan hiçbirinin etkisi onunki kadar derinlere işlememiştir.”

- HaroldBloom

 


Marka
Everest Yayınları
Yazar
Walt Whitman
Sayfa
135 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Mayıs 2017
Barkod
9786051851518