Anadolu’nun Sahipleri - Müjgan Cunbur - Berikan Yayınları

1.345,00TL
1.143,25 TL
Kazancınız: 201,75TL (15%)



Ürün Açıklaması

Bir şehrin sahibi olduğunu küçük yaşlarımda ilk defa annemden duymuştum. Hacı Bayram-ı Velîyi ziyarete gittiğimiz zamanlar, annem bu zatın Ankaranın sahibi olduğunu söylerdi. Nitekim son sokağa çıkışında Hacı Bayram-ı Veli ile Anıtkabiri ziyaret etmişti. Sanki bu annemin iki Türk büyüğünün kabirleriyle vedalaşması idi. Anneme göre İstanbulda da Eyüb Sultan, Merkez Efendi, Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbulun daima ziyaret ettiğimiz sahipleriydi.

Sonra kimi görev icabı, çoğu katıldığım toplantılar için gittiğim şehirlerin manevi sahiplerini öğrenmek ve ziyaret etmek isteyerek notlar almaya başlamıştım. Bu notlar Mevlana, Yunus Emre, Ahi Evran gibi bazı ulular hakkında hazırlayıp sunduğum bildirilerin konusu olmuş ve zamanla çoğalıp birikmişti.

İşte Anadolunun Sahipleri bu eski notların düzenlenip eksiklerinin giderilmeye çalışılmasıyla meydana getirilebildi. Eksiklerin giderilmesinde aziz dost Zeliha Bağır yardımıma koştu, eksiklerin bir kısmını giderip bazı alt bölümcükleri de yazdı. Bunları yazarken bazı kaynakları miri malı gibi kullandık. Bu kaynakların yazarlarının adlarını dip notlarda sıkça andık, bunlardan hayatta olanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu dünyadan göçenlerin adlarını da rahmet dileyerek anıyoruz.


Marka
Berikan Yayınları
Yazar
Müjgan Cunbur
Sayfa
798 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
Nisan 2015
Barkod
9789752679818