Anadolu’daki Amerika - Uygur Kocabaşoğlu - İmge Kitabevi Yayınları

225,00TL
180,00 TL
Kazancınız: 45,00TL (20%)



Ürün Açıklaması

Tüm 19. yüzyıl ve 20.yüzyılın ilk çeyreği misyonerliğin altın çağıdır. Zira bu çağ aynı zamanda kapitalizmin emperyalizme dönüştüğü çağdır. Bu dönüşümde araçsal görev üstlenen kurumlardan birisi de misyoner dizgesidir.
Görünürdeki ereği dinsel, gözlerden saklanan ereğiyse ekonomik, siyasal , kültürel özellikler ortaya koyan misyoner faaliyet, matbaa, hastane, okul gibi modern kurumlar ekseninde yürütülmüştür.
Okul, Amerikan misyoner faaliyetinini bir tür vitrini olmuştur. Bu vitrine konan mostralık ürünlerse yüksel okullar ya da Collegelerdi. Kolejler bir yandan Osmanlı İmparatoluğundaki Amerikan çıkarlarının bel kemiğini oluşturuyor, bir yandan da Yeni Dünyanın eğitim alanındaki prestijini simgeliyordu. Misyoner dizgesinin, ABDnin emperyalist yayılmasına en büyük katkısı tanıma ve tanıtma konusundadır. Tanımak, nüfuz edebilmek için tanıtmaksa öncelikle bu nüfuz edişi haklılaştırmak için zorunluydu. Dolayısıyla misyonerlerin en kalıcı etkileri, ülkelerinin insanlarının kafasında, bulundukları ülkelere ve halklara iliştin iyi ya da kötü bir imaj yaratmak konusunda ortaya çıkmıştır.
Bu kitapta Amerikan misyonerlerinin 19.yüzyıl Anadolusundaki serüvenlerini bulacaksınız.


Marka
İmge Kitabevi Yayınları
Yazar
Uygur Kocabaşoğlu
Sayfa
212 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Mayıs 2023
Barkod
9789755330945